Oslobodjenje

Dumbović iza rešetaka

- J. D.

Bivši gradonačel­nik Petrinje Darinko Dumbović (66) jučer je uhićen u akciji Policijsko­g nacionalno­g ureda za suzbijanje korupcije i organizira­nog kriminalit­eta (PNUSKOK) i policije. Dumbović je uhićen zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Stavlja mu se na teret da je dok je bio gradonačel­nik pogodovao svom sinu Darku Dumboviću u dobivanju poslova s Gradom Petrinja. Lokalni mediji podsjećaju da se bivši petrinjski gradonačel­nik našao u središtu pažnje javnosti nakon što je otkriveno da će i tvrtka njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini u procesu obnove nakon razornog potresa krajem 2020.

Prema istim izvorima, radi se o tvrtki Titan Commerce Darka Dumbovića koja je samo u 2021. navodno izravnom nagodbom bez natječaja dobila poslove vrijedne više od dva milijuna kuna. Kako se doznaje, uhićeni su i Dumbovićev sin i njegov poslovni partner. Iz USKOKA i policije potvrđena su uhićenja više osoba i provođenje hitnih dokaznih radnji na području policijski­h uprava Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Istarske. Odvjetnik Dražen Ivanić potvrdio je za državne medije da je Dumbović službeno uhićen po nalogu USKOK-A. Bivšem gradonačel­niku Petrinje stavlja se na teret da je “na određeni način pomagao da tvrtka njegovog sina dobije nekakve unosne poslove od Grada Petrinje”.

Darinko Dumbović i sin negiraju sumnje u pogodovanj­e, kazao je odvjetnik. Rekao je da se oni neće braniti šutnjom. Očekuje, dodao je, da će Dumbović i sin danas biti saslušani u USKOK-U u Zagrebu. Iz USKOK-A su objavili kako će nakon saslušanja osumnjičen­ika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijesti­ti javnost.

Dumbović je bio gradonačel­nik Petrinje u dva mandata od 2013. do 2021. Izabran je kao član Hrvatske narodne stranke (HNS), a nakon raskola u toj stranci 2015. priklonio se Radimiru Čačiću i njegovim Reformisti­ma te bio njihov zastupnik u 9. sazivu Hrvatskog sabora (2016-2020.)

 ?? ?? Znatan dio prihoda ostvaruje se od turizma
Znatan dio prihoda ostvaruje se od turizma

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina