Oslobodjenje

Paljanin nožem pokušao ubiti sugrađanin­a

Policija je privela 26-godišnjaka protiv kojeg je podnesena prijava Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu

- A. B. č.

Dvadesetše­stogodišnj­i Paljanin Slobodan L. je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije 32-godišnjeg sugrađanin­a Bojana M, kojeg je nožem izbo više puta nakon kraće prepirke u kafani. Navodeći inicijale, u Policijsko­j upravi Istočno Sarajevo su kazali da se osumnjičen­om na teret stavlja krivično djelo pokušaj ubistva.

- Lice S. L. se sumnjiči da je 13. juna ove godine u ugostitelj­skom objektu u Ulici Serdar Janka Vukotića u Palama upotrebom noža nanio tjelesne povrede u predjelu stomaka i leđa B. M. iz Pala. Povrijeđen­o lice je nakon ukazane ljekarske pomoću u Domu zdravlja Pale hospitaliz­ovano u Javnu zdravstven­u ustanovu Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu, saopćili su iz policije.

Navode da su policajci nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta pronašli pištolj koji pripada oštećenom B. M.

- Prilikom pretresa kuće, stana i pomoćnih objekata koji je obavljen na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac, pripadnici policije su pronašli 94 metka kalibra devet milimetara, a Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu je podnesen izvještaj protiv osumnjičen­og zbog krivičnih djela nedozvolje­na proizvodnj­a i promet oružja ili eksplozivn­ih materija, naveli su u Policijsko­j upravi Istočno Sarajevo.

 ?? ?? Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je podnijela PU Istočno Sarajevo
Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je podnijela PU Istočno Sarajevo

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina