Oslobodjenje

Krali iz kuća i stanova

- A. B. č.

- Podatke za bacanje bombe na kuću Lokvančića istražitel­jima je dao upravo Elvedin Hodžić, koji je kazao da su to uradili Rožajac i Muzur koji su mislili da ih je Lokvančiće­va supruga, sekretar Mjesne zajednice Hrasnica II, prijavila da dilaju drogu. Hodžić je kazao da mu je poznato da Vedad dila drogu i prepravlja plinske pištolje u prave. Izjavio je i to da je, dok se družio sa Vedadom, kod njega vidio dva kilograma speeda koje je čuvao u kući, saznajemo od izvora bliskog policiji koji ističe da su osumnjičen­i bili jedna grupa koja je “pala” nakon što su se međusobno sukobili.

Sumnjive osobe

Kako saznajemo, policija istražuje i njihovu umiješanos­t u paljenje vozila pripadniku MUP-A KS-A kojem su prije tri godine zapalili Renault Scenic, te nedavno i Škodu Octaviju i Golf. Ova grupa se tereti i za paljenje Passata sekretaru Mjesne zajednice Hrasnica I, za kojeg su sumnjali da ih je prijavio policiji kao sumnjive osobe. Također se sumnjiče da su zapalili vozilo sekretara Mjesne zajednice Hrasnica I Alije Mrakovića, vozilo sina vijećnice s Ilidže (NIP) Nermine Memić, te još najmanje dva vozila.

Banjalučka policija je uhapsila dvije osobe osumnjičen­e za sedam teških krađa na području Laktaša i Banje Luke. Nezvanično saznajemo da su privedeni Stefan G. i Darko M. koji su od maja do momenta hapšenja provaljiva­li u kuće na području Laktaša. Prema nezvanični­m informacij­ama, njih je policija jučer kontrolisa­la u saobraćaju i zbog određenih sumnji su privedeni u policiju. Tokom ispitivanj­a je utvrđeno da postoji sumnja da oni stoje iza većeg broja krađa iz kuća i stanova. Navodeći inicijale uhapšenih, u PU Banja Luka su kazali da su osumnjičen­i u toku noći 12/13. juni ove godine provalili u kuće G. K, M. G. i B. S.

- Prilikom pretresa vozila i objekata koje koriste osumnjičen­e osobe pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku, a koji su proistekli iz izvršenih krivičnih djela, naveli su u policiji. O svemu je obaviješte­no banjalučko Tužilaštvo, koje će odlučiti o daljim mjerama.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina