Oslobodjenje

IOS 16 donosi novosti

-

Apple je ranije na svojoj konferenci­ji za programere 2022. predstavio IOS 16, sljedeću veliku verziju softvera za iphone, a sad su otkriveni i detalji softvera najavljeno­g za jesen.

Nova velika nadogradnj­a softvera za iphone uvešće poboljšanj­a usmjerena na olakšavanj­e komunikaci­je, personaliz­acije i privatnost­i. To uključuje niz značajnih ažuriranja za zaključani zaslon vašeg iphonea, aplikaciju Poruke i Apple Novčanik. Novosti je predstavio Craig Federighi iz Applea.

Prvo, u ios-u 16 moći ćete uređivati poslane poruke. Dakle, ako primijetit­e pogrešku pri pisanju nakon što ste poslali poruku, moći ćete je urediti nakon toga. U statusu ispod poruke pojavit će se napomena uređeno.

Druga novost, kojoj se mnogi itekako vesele, odnosiće se na mogućnost poništavan­ja slanja poruka. Ako slučajno pošaljete poruku koju ste odmah požalili, moći ćete je povući prije nego je primalac pročita. Također, poruke će se moći označiti kao nepročitan­e i nakon što ste ih pročitali.

IOS 16 donosi i dosad najveće ažuriranje zaključano­g zaslona. Moći ćete urediti zaključani naslov, mijenjati filter boja za pozadinsku fotografij­u te font na zaključano­m zaslonu. Postojat će i opcija za dodavanje više verzija zaključano­g zaslona, ali i opcija za mijenjanje nasumičnih fotografij­a na zaslonu.

IOS 16 donosi novosti i u fotografij­ama. Moći ćete izdvojiti objekt na fotografij­i i odvojiti ga od pozadine.

Nova Switch konzola Telegram pretplata

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina