Oslobodjenje

Dudić obećao pomak u igri

Već od prvog kola vidjet ćemo neko drugo Sarajevo, kazao je na prvom predstavlj­anju medijima novi šef struke tima sa Koševa

- Piše: KENAN KALOPER

U prostorija­ma Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferenci­ja za medije povodom početka priprema za novu sezonu. Ekipu sada vodi Feđa Dudić, koji je prije nekoliko sedmica imenovan novim trenerom, a sada se obratio predstavni­cima medija.

Samopouzda­nje

- Zahvalio bih na povjerenju. Sigurno da je to obaveza i izazov. Znam da ova ekipa može puno više, to sam rekao i igračima, izjavio je Dudić, a potom navijačima obećao pomak u igri i rezultatim­a.

- Obećavam pomak. Već od prvog kola vidjet ćemo neko drugo Sarajevo. Napravili smo i rekonstruk­ciju tima, bili su korektni i igrači koji odlaze. Moramo povući crtu. Prvu utakmicu igramo 23. juna protiv Iskre iz Danilovgra­da koja je bila četvrta u Crnoj Gori. Želim jake prijateljs­ke utakmice, kaže Dudić.

Ubrzo će Sarajevo odigrati jednu prijateljs­ku utakmicu na Koševu, a na tome je insistirao novi trener.

- Ne trebamo igrati zatvorene utakmice. Pritisak ti treba da znaš šta možeš. U Sloveniji ćemo igrati s TSC-OM, rekao je doskorašnj­i strateg Veleža i zatražio podršku od navijača:

- Daj da 90 minuta dajemo podršku, a da zviždite na kraju.

Istakao je da je na treningu odmah vidio manjak samopouzda­nja kod igrača.

- Ali mislim da će dobiti pobjedničk­i mentalitet. Meni je svaki rezultat bitan, uključujuć­i i prijateljs­ke utakmice. Ovdje je spoj dobrih individual­aca, ali nije bio tim. Na tome ćemo najviše raditi, da budemo tim, kaže Dudić, koji je potom otkrio da je za novog kapitena imenovao Asmira Suljića, a da će njegova zamjena biti Andrej Đokanović.

- Moja produžena ruka u svlačionic­i bit će Ahmetović, imamo ga u planu za stručni štab, zaključio je Dudić.

Emir Hadžić iskoristio je priliku da zamoli navijače za strpljenje jer će, kako kaže, trebati dva prelazna roka da se napravi tim kakav oni žele.

- Početak je sezone, nadam se uspjehu. Želim da zahvalim čelnicima što su mi ukazali povjerenje, dat ćemo sve od sebe za dobre rezultate. Na samom kraju sezone, kada sam došao, bilo je da se napravi strategija za narednu. Prvo je bio izbor šefa stručnog štaba. Mislim da možemo biti zadovoljni odlukom. Feđa pravi odlične rezultate, zna raditi pod pritiskom, a strategija je da budemo samoodrživ­i i da dajemo šansu mladima, a Dudić je pokazao da zna raditi s mladima, rekao je Hadžić i dodao:

- Molim sve da imaju strpljenje, dosta igrača odlazi. Treba to sve ukomponova­ti. Moramo zahvaliti igračima koji su puno dali, što nije lako. Dugi niz godina su sa klubom, želim im sve najbolje, očekujem i da ćemo se rastati na najbolji način.

Potvrdio je i da je Halid Šabanović jako blizu transfera.

- Šabanović je blizu transfera. Očekuju ga još ljekarski pregledi. Što se tiče igrača koji odlaze, nama je to teško palo, ali moramo podvući liniju. Nadam se da ćemo se dogovoriti u korektnom tonu, otkriva Hadžić.

Sarajevo je već dovelo pet novih igrača, a Hadžić je najavio najmanje još tri dolaska.

- To znači da će biti i još odlazaka. Tražimo još desnog beka, napadača... Sve zavisi od tržišta, gledat ćemo da brzo reagujemo. Jako nam je bitna Akademija, moramo i tu naći balans. Ekipa će izgledati dosta mlađe. Očekivanja su izlazak u Evropu, to je minimum, kazao je Hadžić i zaključio:

Moja produžena ruka u svlačionic­i bit će Mersudin Ahmetović, imamo ga u planu za stručni štab, poručuje strateg bordo tima

- Trebat će nam barem dva prelazna roka da napravimo ekipu kakvu želimo.

Dodatne pretrage

Direktorsa­rajevajego­vorioiosta­nju Marina Aničića, kazavši da se on dobro oporavio nakon povrede i da je prošao ljekarski pregled.

- On je imao povredu prije godinu. Već šest mjeseci je u trenažnom procesu i trenira sad bez problema, tako da je u potpunosti oporavljen, istakao je Hadžić.

Dudićjenak­rajuporuči­odaćeavram­ovski odraditi dodatne pretrage, a da jenaprvomt­reningudos­tadobrorad­io.

 ?? ?? Pred trenerima je mnogo posla
Pred trenerima je mnogo posla
 ?? ?? Igrači koji odlaze bili su korektni
Igrači koji odlaze bili su korektni

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina