Oslobodjenje

Sin koji je ubio majku poslat na liječenje

On, zbog stanja u kojem se nalazi nakon zločina, još nije ispitan i pod nadzorom je ljekara

- A. B. č.

Armin Šehagić (29), koji je u utorak usmrtio majku Emiru Šehagić, a potom pokušao samoubistv­o, prebačen je na Neuropsihi­jatrijsku kliniku u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

- Zbog zdravstven­og stanja u kojem se nalazi, on još nije ispitan. Za sada je pod nadzorom ljekara, a za dalje ćemo vidjeti, rekao nam je izvor blizak istrazi.

Zločin se, podsjetimo, desio u utorak ujutro u njihovom stanu u Ulici branilaca u Kaknju, kada je Armin fizički napao majku Emiru, koja je nekoliko sati poslije preminula. On je, shvativši šta je napravio, sjeo u vozilo i otišao do mosta na rijeci Bosni gdje je skočio. Prolaznici su sve vidjeli i spasili ga. Iako zvanične potvrde nije bilo, Armin je navodno odranije imao psihičke probleme.

U MUP-U ZDK-A nam je rečeno da će biti angažovan vještak koji će procijenit­i da li je osumnjičen­i sposoban da daje izjave te će se poslije toga odlučiti da li će se ići s njegovim lišenjem slobode i predajom Tužilaštvu ili će izvještaj protiv njega biti podnesen, a on smješten u medicinsku ustanovu zbog stanja u kojem se nalazi.

Po nalogu Tužilaštva ZDK-A će biti obavljena obdukcija Emire Šehagić, koja bi trebala pokazati tačan uzrok smrti. Od Emire, nekadašnje profesoric­e i direktoric­e u Gimnaziji “Muhsin Rizvić” u Kaknju, i jučer su se na društvenim mrežama opraštali brojni prijatelji, kolege i učenici kojima je predavala.

 ?? ?? Osumnjičen­i je smješten u zeničkoj bolnici
Osumnjičen­i je smješten u zeničkoj bolnici

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina