Oslobodjenje

Uhapšeni Rakić i Jelač

- A. B. č.

Pripadnici banjalučke policije su uhapsili Ranka Rakića i Dragana Jelača zbog sumnje da su opljačkali osobu sa invalidite­tom Ž. U, koju su oborili na zemlju i od koje su oteli ruksak sa cigaretama i manjom količinom novca. Navodeći inicijale osumnjičen­ih, u PU Banja Luka su kazali da je oštećeni prijavio dvije nepoznate osobe da su mu prišle iza leđa i uzele mu torbu u kojoj su se nalazili manja količina novca, mobitel i lične stvari. Samo dva sata nakon prijave policija je pronašla lopove i privela ih na ispitivanj­e zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa. Uhapšeni dvojac policiji je poznat odranije.

Rakić je nedavno osuđen na pet godina zatvora u banjalučko­m Okružnom sudu jer je na Badnji dan opljačkao Banjalučan­ina Ljubomira B. kojem je upao u kuću dok je spavao i osim novca uzeo torbicu sa dokumentim­a i protezu za nogu.

Oštećeni je razbojniku dao novčanik u kome je bilo 200 KM, a optuženi je, izlazeći iz kuće, uzeo ortopedsku protezu za lijevu nogu, štaku, mobilni telefon, mušku tašnu i pobjegao. Hapšen je i zbog krađa, oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda i drugih krivičnih djela.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina