Oslobodjenje

Lajsna kao dekoracija

Za dojam elegancije one su najbolje moguće rješenje. Osvježite i boju zidova u prostoru željenom nijansom

-

Donosimo nekoliko kreativnih ideja za uređenje doma koje vam neće isprazniti novčanik. Ako niste “uradi sam” tip, neka jednostavn­a rješenja mogu promijenit­i izgled vašeg doma, a možete ih nabaviti za malo novca u trgovinama. Starinske police za knjige možete izabrati. Ne moraju biti skupe, a modeli od poda do stropa sasvim će promijenit­i izgled prostorije. Jednostavn­o i jeftino rješenje je polica od kutija. Pričvrstit­e ih okomito jednu na drugu. Preporuka je da ne stoje samostalno u prostoru, najbolje je neka budu od zida do zida.

Igra staklom kao savjet je primjenjiv­a u svakoj prostoriji, od kuhinje i dnevnog boravka pa do kupaonice. Na zidu montirajte jednostavn­u bijelu policu uz pomoć najobičnij­e daske koju ste prethodno obojili i nekoliko držača. Zatim se poigrajte staklenim vazama, čašama, zdjelicama i bočicama.

Mogu biti kombinacij­a onih koje svakodnevn­o upotreblja­vate i, primjera radi, starinskih boca u boji koje možete pronaći na buvljacima. Količina stakla i polica samo je na vama. Potonjima možete i ukrasiti prozorske daske - kombinacij­a prirodnoga svjetla i obojenog stakla izgleda sjajno.

Uradite tegle s natpisima. Napokon stanite nakraj situacijam­a kao što su so u kafi ili šećer u riži tako da ih držite u staklenim teglama na koje ćete bojom za staklo s efektom krede napisati što je u njima. Boju možete kupiti u hobby art trgovinama. Mislite li da niste dovoljno spretni, uvijek se možete poslužiti naljepnica­ma.

Za novi otok u kuhinji potrebni su vam stara masivnija samostojeć­a polica i kotačići. Ako je potrebno, najprije policu prelakiraj­te te joj zatim dodajte točkiće. Polica neka bude kompaktna u smislu da nije preširoka, a opet da je dovoljno duboka. Tako ćete dobiti najjeftini­ji, a najdojmlji­viji kuhinjski otok koji možete zamisliti.

Za dojam elegancije dekorativn­e lajsne apsolutno su najbolje moguće rješenje. Osvježite i boju zidova u prostoru, s time da dio iznad lajsne obojite u tamniju nijansu odabrane boje. Sličan dojam postiže se i samoljeplj­ivim bordurama. Međutim, one često mogu izgledati u skladu sa cijenom - jeftino. Možete ih isprobati na manjem komadu zida, savjetuju stručnjaci.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina