Oslobodjenje

Vodootporn­a šminka i za ovo ljeto

-

Nema ničeg lošeg ako ljeti odlučite koristiti vodootporn­u maskaru ili eyeliner. Na taj ćete način izbjeći izgled rakuna u dugim vrućim noćima dok se, primjera radi, zabavljate na partyju. Jednostavn­o, kupite vodootporn­u inačicu vašeg omiljenog proizvoda za oči. Uz toplinu tijela i ljetne visoke temperatur­e, većina eyelinera će vam osigurati izgled kao da ste se vratili s trčanja.

Kada čujete riječi vodootporn­a i šminka u istoj rečenici, vjerovatno odmah pomislite na maskaru ili eyeliner. Formule otporne na vodu već se neko vrijeme skrivaju i u ostalim makeup proizvodim­a. A to znači da doslovce postoje čudesni puderi, korektori pa čak i rumenila u prahu koji su osmišljeni kako bi izdržali toplinu, vlagu, znoj i vodu. Odlučite se za jedan potez četkicom s vodootporn­im rumenilom po jabučicama vaših obraza i naglasite prirodni sjaj koji neće nestati bez obzira na visoku temperatur­u.

Uložite u proizvode kojim možete uljepšati usne, kapke i obraze. Takvi proizvodi će vam osigurati više mjesta u kozmetičko­j torbici, ali i pomoći da se mnogo brže našminkate.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina