Oslobodjenje

Nadam se da više nećemo igrati

Ovo je bilo zabavno i jako dobre utakmice smo gledali, rekao je selektor Finske Markku Kanerva nakon susreta na Bilinom polju

- J. T.

Selektor Finske Markku Kanerva bio je razočaran nakon poraza od BIH.

- Razočarani su i igrači u svlačionic­i. Siguran sam da je za gledaoce ovo bila jako dobra utakmica. Imali smo vodstvo od 2:1, ali na kraju nismo imali sreće i poraženi smo, rekao je Kanerva, dodavši da se pribojava ispadanja u Ligu C.

- Da, to je istina, da smo gotovo bez šansi da pobijedimo u ovoj grupi. Naravno, u preostale dvije utakmice možemo i ispasti. Trebaju nam poeni i to je jasno, nadam se da ćemo ih osvojiti. Mislio sam da ćemo u ovim gostujućim utakmicama osvojiti više bodova, ali to se nije desilo. Imamo još te dvije utakmice i vidjet ćemo šta će biti, nadam se da ćemo doći barem do četiri boda. Ovakvo takmičenje je jako dobra ideja jer igrate protiv ekipa koje su na istom nivou i imate šansu da napredujet­e u igri. Rano je da analiziram­o cijelo takmičenje jer imamo još dvije utakmice i nakon toga ćemo napraviti analizu, kazao je selektor Finske, čiji tim u posljednje vrijeme redovno igra protiv zmajeva.

- Ovo je bilo zabavno i jako dobre utakmice smo gledali. I ovo je bio dobar meč s dosta golova i šteta što nismo pobijedili. BIH ima dobar tim i nadam se da se nećemo sresti u narednom ciklusu, rekao je Kanerva i ponovo se osvrnuo na meč u Zenici.

- Bilo je tu nekoliko stvari. Bio je taj penal za koji imam drugačije mišljenje, ali sudija je donio odluku. Odlično smo reagovali nakon toga i preokrenul­i. No, opet taj gol za 2:2 iz situacije koja je bila blizu ofsajdu, istakao je Kanerva i dodao da ga je impresioni­rao kapiten BIH Edin Džeko.

 ?? / EPA ?? Njegovom timu prijeti ispadanje iz Lige B
/ EPA Njegovom timu prijeti ispadanje iz Lige B

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina