Oslobodjenje

Dno kao tim

-

uz dva pogotka Edina Džeke došli do pobjede.

Odbrana

- Želim da pohvalim igrače jer je ovo bio najgori termin i sigurno im je bilo teško. Bili su i nervozni i to je normalno, a svaka im čast na zalaganju. Mislim da smo prvo poluvrijem­e propustili pet-šest zicera, te smo postigli samo jedan. Primili smo dva jeftina pogotka, uz neke probleme u odbrani, tako da je bilo razloga da u drugo poluvrijem­e idemo sa tri defanzivca, kazao je selektor Ivaylo Petev.

Zahvalio je i navijačima što su pružili ekipi veliku podršku.

- Svaka čast navijačima na tome. Mi danas ovdje radimo za Bosnu i Hercegovin­u. Nekada su dobri rezultati, nekada nisu, ali svi radimo u jednom pravcu za Bosnu i Hercegovin­u. Svaka utakmica koju pobijedimo je dobar vjetar u leđa. Prije sam puno govorio stvari, a sada se vraćaju. Ne može sve preko noći, kazao je Petev.

Dodao je i da mu je žao što nije dao minutažu svim igračima.

- Ima ih nekoliko što im nisam dao priliku i to mi je jako žao. Nisam ja za to da zovemo igrače i da ih ne koristimo. S obzirom na to da smo imali četiri utakmice, zadovoljan sam kako su se pokazali i zbog toga je bio roster širi nego inače, istakao je Petev.

Među pitanjima za našeg selektora bilo je “obećanje” da će reagovati na skandiranj­a navijača i BH Fanaticosa, a Petev je dao samo kratku poruku.

- Svi od prvog dana radimo za Bosnu i Hercegovin­u ovdje. Svi mi, i

 ?? ??
 ?? / EPA ?? Borbenost je, treba priznati, bila na visokom nivou
/ EPA Borbenost je, treba priznati, bila na visokom nivou

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina