Oslobodjenje

Haračić i zvanično potpisao

Uz kvalitetne pripreme i dobar rad, prije svega, nadam se da ću se nametnuti treneru Mulaliću, kazao je novi napadač plavih s Grbavice

- J. T.

Najbolji strijelac Prve lige Federacije BIH Dženan Haračić je prešao iz GOŠK-A u Željezniča­r, te je, kako smo i najavili, potpisao ugovor sa plavima sa Grbavice. Haračić je rođen 30. jula 1994. godine u Bugojnu, prošao je sve omladinske selekcije Iskre, a kao junior je otišao u hrvatski Slaven Belupo. Nakon posudbi u Koprivnici i Segesti nosio je dresove Zvijezde iz Gradačca, Neretvanca, Čapljine, Metalleghe­a, Jedinstva i GOŠK-A. U protekloj sezoni GOŠK je završio kao drugoplasi­rana ekipa Prve lige Federacije BIH, a Haračić je na 28 utakmica postigao 21 pogodak i tako ubjedljivo završio na prvom mjestu liste strijelaca. Ukupno je u karijeri na 184 utakmice postigao 85 golova.

- U Željezniča­r sam došao iz GOŠKA, za koji sam postigao 21 pogodak. Nakon što je završila sezona, dobio sam poziv Željezniča­ra i brzo smo našli zajednički jezik. Nisam imao dileme da li ću prihvatiti ponudu ili ne. Ja sam sretan što sam tu. Nadam se da ću svojim golovima donijeti što više bodova, rekao je Haračić.

Haračić je u karijeri postigao više od 80 golova, a na pitanje može li nastaviti seriju u Premijer ligi BIH, on je rekao kako se nada da može.

- Uz kvalitetne pripreme i dobar rad, prije svega, nadam se da ću se nametnuti treneru Mulaliću i njegovom stručnom štabu, te da će biti golova. Kako u Bugojnu, tako i širom BIH, Željezniča­r ima ogromnu armiju navijača i oni su svi ‘’ludi’’ za njim. Kod mene kući isto tako svi navijaju za Željezniča­r, a kada je došao poziv, uopšte nije bilo dileme. Prihvatio sam to objeručke, rekao je Haračić.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina