Oslobodjenje

Velež protiv Alashkerta ili Hamrun Spartansa

S obzirom na potencijal­ne rivale, može se reći da je mostarski klub jako dobro prošao i da ima realne šanse za 3. pretkolo

- J. T.

U prostorija­ma UEFA obavljen je žrijeb drugog pretkola Lige konferenci­ja, a mostarski Velež igrat će protiv pobjednika duela Alashkert - Hamrun Spartans.

Položaj

Velež će tako u drugom pretkolu čekati pobjednika duela Alashkert iz Armenije i Hamrun Spartans sa Malte. U slučaju prolaska prvog pretkola, Tuzla bi igrala sa AZ Alkmar, a Borac protiv pobjednika duela Tre Fiori (SMR) -Fola Esch (LUX). Podsjetimo, Tuzla City u prvom pretkolu igra protiv ekipe Tre Penne sa San Mira, dok će Borac igrati protiv Torshavna sa Farskih Otoka. Utakmice prvog pretkola Konferenci­jske lige igraju se

7. i 14. jula, a susreti drugog pretkola

21. i 28. jula.

Trener Tuzlaka Dragan Jović komentaris­ao je žrijeb prvog pretkola, te je kazao da je zadovoljan žrijebom, ali i oprezan.

- Zadovoljan sam žrijebom s obzirom na protivnika, ali i geografski položaj zemlje u koju putujemo. Ako uzmemo u obzir da smo mogli dobiti Dinamo Minsk i putovanje u Bjelorusij­u kod znatno kvalitetni­jeg protivnika, onda mogu biti zadovoljan, kaže trener Jović.

Međutim, strateg tuzlanske ekipe želi da spusti loptu.

- Ne treba nam euforija. Naravno da smo favoriti, ali treba imati na umu da Tre Penne svake godine igra u Evropi, a mi prvi put. Također, naša ekipa će doživjeti i neke promjene. Treba uigrati tim, osim toga igrači su skoro završili prvenstvo, nisu se dovoljno ni odmorili, a već su krenule pripreme. Sve to moramo imati na umu, kaže Jović.

Trener Borca Nenad Lalatović komentaris­ao je žrijeb 1. kola, u kojem će Borac igrati protiv B36 Torshavna.

- Kakva je grupa bila, mogu biti zadovoljan žrijebom. Ipak, bio bih zadovoljan koga god da smo dobili. Jednostavn­o, koga god da smo izvukli, tražio bih da se prvo kolo prođe, jer to je moj način i obaveza kao trenera. To je obaveza i mojih igrača, rekao je Lalatović i dodao:

- Znam da su završili kao peti i da su osvajači Kupa države. Znam da su 11 puta osvajači državne titule. Sigurno se radi o kvalitetno­m timu, ali ne smijemo se opustiti.

Drugo pretkolo

Prvak BIH Zrinjski će, u slučaju da ispadne od Sheriffa u Ligi šampiona, u drugom pretkolu Lige konferenci­ja igrati protiv poraženog iz duela Diddeleng (LUX) - Tirana (ALB). No, ako prođe u drugom pretkolu će igrati protiv pobjednika duela Maribor (SLO) - Shakhter Saligorsk (KAZ).

 ?? ?? Mogao bi napustiti klub sa Farskih Ostrva
Mogao bi napustiti klub sa Farskih Ostrva

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina