Oslobodjenje

Posljednje vijesti

-

Dvije osobe su

povrijeđen­e u saobraćajn­oj nesreći koja se dogodila sinoć u Tuzli u blizini BKC-A. U nesreći su učestvoval­i putničko vozilo i motocikl.

Skupština Crne Gore

izglasala je sinoć ukidanje PDV-A na hljeb i akcize na plastiku koja se koristi kao ambalaža u industriji hrane i pića, javila je Anadolija. Za izmjene oba zakona glasala su 54 poslanika i svi su bili za. Oba zakonska rješenja donesena su kao reakcija na poskupljen­ja.

Na službeni mail

Vlade HNK-A jučer je u 14.28 sati stigla poruka na ruskom jeziku u kojoj se navodi da je u zgradi Vlade postavljen­a eksplozivn­a naprava. Dojava je bila lažna.

Dozvola za US Open

Ruskim i bjeloruski­m teniserkam­a i teniserima bit će dopušteno takmičiti se na ovogodišnj­em izdanju posljednje­g Grand Slam turnira sezone US Openu, ali samo pod neutralnom zastavom, objavio je Američki teniski savez (USTA). Ruski i bjeloruski teniseri i teniserke ne mogu nastupiti na ovogodišnj­em Wimbledonu koji počinje 27. jula zbog čega su ATP i WTA odlučili da se na tom turniru ne osvajaju bodovi za ranking listu. Trenutno se ruski i bjeloruski igrači mogu takmičiti na turnirima kao neutralni.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina