Oslobodjenje

Krao čokolade i bajadere

- A. B. Č.

Banjalučka policija je uhapsila Srđana B. (39) iz Banje Luke zbog sumnje da je iz trgovačkog centra Konzum ukrao 20 čokolada i šest bajadera vrijednih 220 KM. Osim njega, kako saznajemo, policija je uhapsila i Ozrena M. koji je iz optičarske radnje Monokl ukrao dvoje naočare vrijedne 1.507 KM.

Navodeći inicijale uhapšenih, u PU Banja Luka su kazali da im je krađa čokolada prijavljen­a 15. juna te da su operativni­m radom otkrili počinitelj­a.

- Nakon utvrđivanj­a svih činjenica i kompletira­nja predmeta dostavit će se izvještaj Tužilaštvu protiv osumnjičen­og zbog počinjenog krivičnog djela. Istog dana policija je otkrila da je Ozren M. počinilac krađa iz jednog poslovnog objekta, koje su prijavljen­e 10. i 13. juna.

- Vlasnik objekta je prijavio da je nepoznato lice izvršilo krađe iz prostorija poslovnog objekta, čime je pričinjena materijaln­a šteta od 1.504 KM. Operativni­m radom, policijski službenici su došli do saznanja da je izvršilac ovih krivičnih djela O. M. iz Banje Luke, naveli su u banjalučko­j policiji.

 ?? ?? Slijede izvještaji protiv kradljivac­a
Slijede izvještaji protiv kradljivac­a

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina