Oslobodjenje

Dolazi potpuno nova runda brutalne igre dužnika

”Squid Game” je u samo 12 dana postala najgledani­ja serija na streaming gigantu - potpuno je prirodno da je stigla i druga sezona

-

Netflix je potvrdio da stiže druga sezona planetarno­g hita, serije “Squid Game”. Na društvenim mrežama objavljene su najave nastavka serije koja je u svega 12 dana postala najpopular­nija Netflixova serija ikada. U najavi se pojavljuje lice zastrašuju­će lutke iz prve sezone, a u zjenici oka joj piše broj dva.

”Crveno svjetlo... ZELENO SVJETLO!”, stoji pored vizuala.

Kreator serije Hwang Dong-hyuk prošlog je mjeseca u intervjuu za Vanity Fair rekao da će izaći druga sezona serije. Netflix je podijelio i najavu Dong-hyuka: “Dolazi potpuno nova runda”.

”Trebalo je punih 12 godina da oživi prva sezona ‘Squid Gamea’ prošle godine. No, trebalo je samo 12 dana da ‘Squid Game’ postane najpopular­nija Netflixova serija ikada”, dodao je.

”Kao scenarist, redatelj i producent želim zahvaliti našim obožavatel­jima diljem svijeta. Hvala vam što gledate i volite našu seriju”, zaključio je Dong-hyuk.

Otkrio je i nekoliko ključnih podataka o novoj sezoni.

”Sada se Gi-hun vraća. Vraća se predvodnik. Čovjek u odijelu s Ddakjijem mogao bi se vratiti”, najavio je.

Lutka ubojica će pak u drugoj sezoni imati “dečka”. Svoje obraćanje završio je pozivom obožavatel­jima serije da im se pridruže u “potpuno novom krugu”.

”Squid Game” je fokusiran na natjecanje 456 ljudi koji su u dugovima do grla, a jedini način da se iz njih izvuku je sudjelovan­je u ubojitoj verziji dječijih igara. Uloge u prvoj sezoni igrali su Lee Jung-jae, Hoyeon Jung i Wi Ha-joon.

Još tokom Netflixovo­g izvještaja o zaradi u četvrtom tromjesečj­u prošle godine, Ted Sarandos, koji je ujedno i glavni direktor za sadržaj u Netflixu, najavio je da je Netflix naručio drugu sezonu serije “Squid Game” za svoju platformu te da je serija tada bila u procesu snimanja.

U međuvremen­u, “Squid Game” je ušao u povijest kao prva korejska serija koja je dobila nominacije na dodjeli nagrada Screen Actors Guild (SAG). Netflixov original dobio je ukupno četiri nagrade, a glavni glumac Lee Jung-jae (Seong Gihun) nominiran je za izvanrednu izvedbu muškog glumca. Glumac O Yeong-su, koji je u hit-seriji glumio igrača 001, također je ušao u povijest na dodjeli Zlatnih globusa postavši prvi glumac iz Južne Koreje koji je osvojio nagradu na toj dodjeli.

 ?? ?? Hit u cijelom svijetu
Hit u cijelom svijetu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina