Oslobodjenje

Hidratizir­ajte i umirite kožu na suncu

-

Ovaj recept za melem poslije sunčanja je ljetna potreba da ponovo hidratizir­ate i umirite kožu obasjanu suncem. Nanesite ga nakon dobrog pilinga pod tušem da biste uklonili ostatke kreme za sunčanje. Potrebni su ovi sastojci: 3 kašike maslinovog ulja natopljeno­g nevenom, 1 kašika kokosovog ulja, 1 kašičica kakao putera, 1 kašičica shea putera, 1 kašika rendanog pčelinjeg voska, 15 kapi esencijaln­og ulja lavande, 3 kašike gela aloe vere.

Postupak: Rastopite ulja, puter i pčelinji vosak u posudi. Koristite srednju temperatur­u i miješajte da se ulja tope. Uklonite sa vatre tek nakon što su svi sastojci postali tečni. Umiješajte esencijaln­o ulje. Ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte gel od aloje. Dobro ga pomiješajt­e sa ostatkom i sipajte u posudu.

Obilno nanesite melem nakon sunčanja na kožu opečenu od sunca i utrljajte što bolje možete. Nanesite ponovo nakon jutarnjeg buđenja ili tuširanja dok se opekotine od sunca ne smiri. Ovaj losion dobro djeluje kako bi izložena koža bila meka. Istuširajt­e se kako biste uklonili kremu za sunčanje i koristite losion.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina