Oslobodjenje

Miloš Gordić odlazi nakon sjajne polusezone Želimo osvojiti barem jedan trofej s Borcem

Nikola Andrić i Momčilo Mrkaić podijelili su utiske nakon dolaska u redove banjalučke ekipe

- S. P. J. T.

Dvadesetde­vetogodišn­ji napadač Miloš Gordić poslije pola godine u Zvijezdi 09 i deset datih golova odlazi iz kluba. Iza njega je sjajna polusezona u klubu iz Semberije, ali neće ostati u Etnoselu “Stanišić”.

- Poslije dobre sezone u Zvijezdi 09 istekao mi je ugovor i slobodan sam u odabiru kluba. Zahvalan sam ljudima koji su vodili klub Borisu Stanišiću i Luki Joviću, koji me je doveo u Zvijezdu 09. Svojim igrama na terenu vjerujem da sam se na najbolji način odužio klubu. Zvijezda 09 ulazi ambiciozno u novu sezonu i želja joj je da napadne prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu. Ono joj apsolutno pripada i svima želim svu sreću, rekao je za Oslobođenj­e Gordić, pa dodao:

- Trenutno sam na odmoru na Zlataru, u rodnom kraju Novoj Varoši. Treniram svaki dan i razmatram gdje dalje. Imam nekoliko ponuda iz Bosne i Hercegovin­e, Premijer lige, kao i iz inostranst­va. U narednom periodu ću odlučiti gdje ću otići. Osjećam se dobro i spreman sam za nove izazove.

Momčilo Mrkaić i Nikola Andrić, novopridoš­li fudbaleri Borca, iskoristil­i su predah između dva treninga da se okupaju banjalučki­m suncem. Obojica uglas kažu da im je Banja Luka za ovih nekoliko dana ostavila odličan utisak.

Sezona

- Još se privikavam na grad, ali sve ono što sam vidio za ovih nekoliko dana, potvrdilo mi je priče koje sam čuo ranije o ljepoti Banje Luke. Znam da su ovo svi čuli, sigurno hiljadu puta, ali zaista me Banja Luka mnogo podsjeća na Novi Sad. Trenutno nemamo puno vremena za obilazak, ali biće prilike kako sezona bude odmicala. Sada su sve misli usmjerene ka tome da se što bolje pripremimo za novu sezonu, kaže Mrkaić, koji je u banjalučki klub stigao iz redova Vojvodine.

Svi mi koji smo pristigli znamo da se od Borca u Banjoj Luci uvijek očekuje najviši plasman

da će dati sve od sebe na terenu kako bi Borac još jednom učinio Banju Luku ponosnom.

- Najvažnije da se dobro uigramo tokom pripremnog perioda za sve što predstoji i da nas povrede mimoiđu. Ekipa je dobro posložena, a svi znamo da nas očekuje juriš na trofeje u ovdašnjem fudbalu. Na nama je da se borimo i budemo pravi u svakoj utakmici. Sezona je duga, biće mnogo izazova, ali vjerujem da možemo da ostvarimo ciljeve, bez dileme je Andrić.

Ni pedalj od njegovog mišljenja ne razlikuje se ono Momčila Mrkaića. Zadužen za što veći broj postignuti­h golova, Momčilo poručuje da je ekipa satkana od mnoštva kvalitetni­h igrača.

- Svi mi koji smo pristigli znamo da se od Borca u Banjoj Luci uvijek očekuje najviši plasman. Ono što mogu da obećam, u svoje ime, jeste da ću zaista, na svakoj utakmici i kad god dobijem priliku za igru, dati sve od sebe za ekipu. Cilj je jasan. Ne krijemo da želimo da osvojimo bar jedan trofej i na terenu ćemo pokušati da to i ostvarimo, kaže Mrkaić.

Pojačanje

Dodajmo i to da bi novo pojačanje Borca trebao biti Darko Lazić, stoper kojem je nedavno istekao ugovor sa Sarajevom.

 ?? ?? Dugo godina je Mrkaić igrao za Vojvodinu
Dugo godina je Mrkaić igrao za Vojvodinu
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina