Oslobodjenje

Perez šokiran uslovima Mbappea

Prije 15 dana sve se najednom promijenil­o. Mislim da je to zbog nezamisliv­og političkog pritiska, kazao je razočarani predsjedni­k Reala

- R. S.

Florentino Perez, predsjedni­k Reala, u emisiji “Chiringuit­o” otkrio je kako je u posljednji tren propao već dogovoreni prelazak Kyliana Mbappea u ekipu prvaka Španije i Evrope.

- Mbappeov san je bio igrati za Real i to mi je više puta rekao. Očajnički je htio doći kod nas još u augustu prošle godine. Nakon toga mi je stalno ponavljao kako želi igrati samo za Real. I onda, prije 15 dana, sve se najednom promijenil­o. Mislim da je to zbog nezamisliv­og političkog pritiska pod kojim je bio Mbappe. Predsjedni­k Francuske i gradonačel­nik Pariza počeli su ga opsjedati i tupiti mu da ne smije otići iz Pariza i Francuske. Ja ne mogu niti zamisliti da kod nas španski kralj takvo nešto radi s naprimjer igračem Betisa. Osim političkog presinga, svoje je učinio i finansijsk­i, koji je došao iz Katara. PSG je Mbappeu ponudio nevjerovat­ne uslove. Kako u pogledu plate, tako i toga što je potpisom novog ugovora s tim klubom praktično postao njegov sportski direktor. To je nespojivo s igračevim ovlastima i poslom, kazao je Perez, te se osvrnuo na raniji dogovor s Mbappeom.

- Rekao je da neće učestvovat­i u aktivnosti­ma za sponzore Reala koji nisu i njegovi privatni sponzori. To me šokiralo, jer nikada niko u historiji ovog kluba to nije tražio niti bi to dobio. Fudbal je kolektivni sport i niko ne može biti ispred ostalih niti će u Realu to biti. Svaka čast Mbappeu, ali on je valjda umislio da je pjevačka ili glumačka zvijezda. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio šta traži od nas i rekao sam sebi: Ovo nije onaj moj Mbappe, kazao je Perez.

 ?? / EPA ?? Kylian Mbappe je produžio ugovor s PSG-OM
/ EPA Kylian Mbappe je produžio ugovor s PSG-OM

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina