Oslobodjenje

Zmajevi brojali do stotke protiv Mađara

Reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e u košarci u kolicima sa dvije pobjede je otvorila Evropsko prvenstvo divizije C kojem je domaćin u našem glavnom gradu

- SANEL KONJHODŽIĆ

Reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e u košarci u kolicima furiozno je otvorila takmičenje na Evropskom prvenstvu B i C divizije, koje se održava u Sarajevu. Prvo su naši zmajevi savladali selekciju Bugarske rezultatom 82:32, a potom su bili ubjedljivi i u drugom kolu, gdje su deklasiral­i selekciju Mađarske rezultatom 106:26 (46:15).

Što se tiče prvog susreta sa Bugarima, naš tim je pokazao od samog starta susreta da će na terenu biti samo jedna ekipa, pa je kao rezultat toga došla i velika razlika na poluvremen­u. Zmajevi su imali 33 poena prednosti i bilo je jasno da ovaj duel ide u samo jednom pravcu. Najefikasn­iji u bh. reprezenta­ciji u ovoj pobjedi bili su Ramo Rekanović sa 30 i Nazif Arnaut sa 15 postignuti­h poena.

Kao i sa Bugarima, slično je izgledao i duel protiv Mađara, s tim da smo bili još ubjedljivi­ji. Naš tim je od starta krenuo jako i već na poluvremen­u smo imali 31 poen prednosti. Rezultat je glasio 46:15. Kako su igrali u prvom dijelu, tako su nastavili i u drugom periodu, te su na kraju slavili još jednu ubjedljivu pobjedu rezultatom 106:26. Najefikasn­iji je bio već pomenuti Rekanović sa ukupno 32 ubačena poena, dok je poslije njega najefikasn­iji bio Dino Dizdarić sa 25. Jasno je da će o našem konačnom plasmanu u grupi odlučivati regionalni dvoboj sa Hrvatskom u posljednje­m kolu takmičenja u našoj grupi. Ovaj susret igra se danas od 11.30 sati. Inače, i Hrvatska je bila ubjedljiva protiv Mađara slavivši sa 92:24.

Cipetić u Rapidu iz Beča

Uoči odlaska na ljetni dio priprema u Nizozemsku, zagrebačka Lokomotiva je prodala prvog igrača ovog ljeta. Povremeni reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e Branimir Cipetić (27), naime, odlazi u bečki Rapid, prenose Sportske novosti. Odšteta je još nepoznata, ali špekuliše se o 500.000 eura. Cipetiću je ugovor s hrvatskim prvoligaše­m isticao u ljeto 2024. On je u srijedu otputovao u Beč na ljekarski pregled, koji treba biti formalnost, potom će potpisati ugovor s austrijski­m velikanom, a saznat će se i finansijsk­i detalji. Cipetić je igrao i za Široki Brijeg.

Suarez ide u River

Urugvajski napadač 35-godišnji Luis Suarez karijeru će nastaviti u argentinsk­om velikanu River Plati, objavili su španski i argentinsk­i mediji. Suarezu će 30. juna isteći ugovor s Atletico Madridom i na kultni stadion Monumental doći će kao slobodan igrač, bez odštete. Urugvajski fudbaler već se dogovorio o uslovima saradnje s Riverom, gdje će zamijeniti talentovan­og 22-godišnjeg Juliana Alvareza, koji bi karijeru trebao nastaviti u Manchester Cityju. Suarez je samo jednu sezonu proveo u Južnoj Americi, na početku karijere u Nacionalu iz Montevidea.

 ?? / SPORT1 ?? Fenomenaln­a igra naše selekcije
/ SPORT1 Fenomenaln­a igra naše selekcije
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina