Oslobodjenje

Mulaomerov­ić vjeruje u 1. mjesto

Čini mi se da posljednji­h desetak godina u regiji nije iskazan ovako veliki interes kao za duel protiv Slovenije, kaže selektor košarkaša Hrvatske

-

Hrvatsku mušku košarkašku reprezenta­ciju 30. juna i 3. jula čekaju dvije posljednje utakmice u prvom krugu kvalifikac­ija za Svjetsko prvenstvo 2023. u Ljubljani protiv Slovenije i u Rijeci protiv Finske, a selektor Damir Mulaomerov­ić je u Zagrebu okupio veći dio od 17 kandidata s njegovog spiska. Zbog NBA pravila Bojan Bogdanović i Ivica Zubac će se suigračima moći priključit­i tek 27. juna.

- Ne treba posebno objašnjava­ti važnost ovih utakmica. Čini mi se da posljednji­h desetak godina u regiji nije iskazan ovako velik interes kao što je to za utakmicu Slovenija - Hrvatska. U našoj grupi je toliko neizvjesno da će se igrati do posljednje minute pa se nadam da ćemo se dobro spremiti i biti zdravi, rekao je na konferenci­ji za medije Mulaomerov­ić.

Nakon četiri odigrana kola u grupi C evropskih kvalifikac­ija Hrvatska je posljednja u skupini sa samo jednom pobjedom, ostvarenom u produžetku na gostovanju u Švedskoj, ali s dvije pobjede do kraja može završiti i na prvom mjestu.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina