Oslobodjenje

Vojnik kupovao i prodavao drogu

Tripković je otkriven prilikom policijske kontrole njegovog vozila u kojem je nađeno pet kilograma marihuane

- A. B. Č.

Fočak Nemanja Tripković, 28-godišnji pripadnik Oružanih snaga BIH, uhapšen je nakon što je kod njega pronađeno više od pet kilograma marihuane. Osim njega, u akciji pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapšen je Slobodan Samardžija sa Sokoca za kojeg se sumnja da mu je prodao drogu i koji je odranije poznat po krivičnim djelima.

Pet paketa

Hapšenje Tripkovića je uslijedilo nakon što je policija u Ljubogošti kod Pala kontrolisa­la automobil Fiat koji je vozio 28-godišnjak. Tom prilikom je pronađena droga koja je bila skrivena i upakovana u pet paketa.

- Narkotici su od njega oduzeti, a Tripković je najvjerova­tnije drogu kupio radi dalje prodaje, kaže naš izvor iz policije.

Navodeći inicijale osumnjičen­ih, u Policijsko­j upravi Istočno Sarajevo su kazali da su narkotike pronašli prilikom kontrole vozila. Dodali su da se Tripković i Samardžija terete da su počinili krivična djela neovlašten­a proizvodnj­a i promet opojnih droga, zbog čega će protiv njih biti podnesen izvještaj nadležnom Tužilaštvu.

Inače, Samardžija je dobro poznat policiji kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, naročito krađi vozila.

Pokrenut postupak

Optužen je u predmetu Volan za organizova­ni kriminal, pranje novca i krijumčare­nje. Tereti se da je bio pripadnik organizova­ne kriminalne grupe u BIH koja je od 2011. do 2017. krala skupocjena vozila, za koja je od vlasnika tražila otkup ili ih preprodava­la.

Istražni organi Ministarst­va odbrane i Oružanih snaga BIH pokrenuli su postupak za utvrđivanj­e odgovornos­ti uhapšenog pripadnika OSBIH.

- Ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedil­o odredbe važećih zakonskih i podzakonsk­ih propisa, ono će, u skladu sa stepenom prekršaja biti adekvatno sankcionis­ano, naveli su iz Ureda za odnose s javnošću MOBIH.

 ?? ?? Presuda je izrečena u banjalučko­m Osnovnom sudu
Presuda je izrečena u banjalučko­m Osnovnom sudu
 ?? / ILUSTRACIJ­A ?? Protiv uhapšenih će biti podnesen izvještaj
/ ILUSTRACIJ­A Protiv uhapšenih će biti podnesen izvještaj
 ?? ?? Nasilnika je optužilo Tužilaštvo ZDK-A
Nasilnika je optužilo Tužilaštvo ZDK-A

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina