Oslobodjenje

Sina tukao oklagijom

- A. B. Č.

Tridesetše­stogodišnj­i Tešnjak M. E. je nakon okončanja istrage koju je protiv njega vodilo Tužilaštvo ZDKA optužen za krivično djelo nasilje u porodici, odnosno da je prijetio i tukao suprugu M. H. i maloljetno dijete M. A.

Prema optužnici, koju je potvrdio Općinski sud u Tešnju, krivično djelo je počinjeno 3. aprila ove godine na području općine Tešanj, u stambenoj zgradi u kojoj je optuženi živio sa porodicom.

- Supruzi je prijetio riječima: “Kujo, i tebi ću rebra polomiti, izudarat ću te i istjerati napolje”, a zatim je ošamario i vukao za kosu, a desetogodi­šnjeg sina M. A. je udario oklagijom u glavu, nakon čega je oštećena sa djecom ušla u drugu sobu i zaključala vrata, stoji u optužnici.

Tešnjak je lupao na vrata, a kako mu supruga nije otvorila, on ih je razvalio govoreći oštećenoj da se “pokupe i idu iz stana”. Sve je ovo čuo neko od komšija te je pozvao pripadnike policije koji su došli na lice mjesta i uhapsili nasilnika.

- On je drskim i bezobzirni­m ponašanjem i nasiljem ugrozio mir, tjelesnu cjelovitos­t i psihičko zdravlje članova svoje porodice, čime je počinio krivično djelo nasilje u porodici, stoji u optužnom aktu.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina