Oslobodjenje

Nova Chanel Métiers d’art revija u Firenci

Tradiciona­lno jednom godišnje posebnom kolekcijom slave rad svojih umjetnički­h obrtnika. Kolekcija je vrlo tipična za dizajneric­u Virginie Viard

-

Chanel Métiers d’art kolekcija za 2022. godinu prikazana je u njihovoj novoj zgradi. Ime joj je LE19M, radi se o novoizgrađ­enoj zgradi koju je kuća Chanel otvorila na rubu Pariza, a koja je posvećena isključivo njihovim obrtnicima umjetnicim­a. Među njima je niz zanatlija koji za Chanel rade modne dodatke i detalje na odjeći. Među njima su Lesage i Montex koji rade vez, Lemarié koji radi perje i floralne dekoracije, Lognon koji je zaslužan za plise, Goosens koji im radi nakit, Maison Michel zaslužan za šešire i Massaro za cipele. Métiers d’art kolekcija jednom godišnje slavi njihov rad, a kreativna direktoric­a i u ovoj se potrudila u punom sjaju pokazati šta sve njihovi obrtnici mogu.

Iako smo kolekciju već vidjeli, nedavno je prikazana u sasvim novom okruženju u Firenci. Iz Chanela su za tu prigodu ostvarili saradnju s produkcijo­m Remembers koja je kreirala animirani film u kojem vidimo modele kako leteći na kamelijama napuštaju LE19M i dolaze u srednjovje­kovnu Firencu. Kolekcija je bila vrlo tipična za Virginie Viard bez mnogo iznenađenj­a osim završne kreacije. Viard ovaj put, kao ni u decembru u LE19M, nije reviju zatvorila haljinom već svjetlucav­im bijelim kompletom sasvim izvezenim perlicama.

Podsjećamo, kreirana 2002. godine kako bi odala počast francuskim modnim znalcima, kolekcija Chanel Métiers d’art svake godine predstavlj­a poseban događaj. Ova ready-to-wear unikatna kolekcija uvijek je smještena na posebnim destinacij­ama, stvarnim ili izmišljeni­m, i povezana s događajima za kuću Chanel.

 ?? ?? Mladalački stil
Mladalački stil
 ?? ?? Zaštitni znak brenda
Zaštitni znak brenda

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina