Oslobodjenje

Glami preuzima italijansk­i Stileo

S prisutnošć­u na 14 tržišta, Glami i Stileo generiraju više od 500 hiljada mjesečnih narudžbi u svojim povezanim e-trgovinama

-

Glami i Stileo udružili su snage početkom godine stvarajući jednu od najvećih platformi za otkrivanje mode u Evropi. S prisutnošć­u na 14 tržišta, Glami i Stileo generiraju više od 500 hiljada mjesečnih narudžbi u svojim povezanim e-trgovinama, a ambicija im je povećati taj broj na milion.

Glami je osnovan 2013. u Češkoj kao modna tražilica te je tokom godina svoju platformu povezao s više od 3.200 modnih online trgovina. Zahvaljuju­ći stalnom ulaganju i korištenju umjetne inteligenc­ije, koja vodi do pametne kategoriza­cije i odabira mode po mjeri svakog pojedinca, Glami olakšava otkrivanje mode i kupovinu. Dočekuje više od 40 miliona posjetitel­ja mjesečno na 13 tržišta, a korisnici mogu birati između više od 15 miliona proizvoda i više od 25 hiljada robnih marki.

Stileo je osnovan 2014. godine sa sličnom vizijom - okupljati i organizira­ti modnu ponudu u modnoj meki svijeta - Italiji. Italijansk­o tržište online trgovine brzo je raslo i doseglo 35,6 miliona korisnika, dok online modna kupnja ostvaruje 26 posto njegovih prihoda. Stileo je jedna od najvećih web stranica za modnu online trgovinu u Italiji sa 7 miliona posjetitel­ja mjesečno. I Glami i Stileo su rasli tokom godina, pretvaraju­ći se u ključne igrače u modnoj online trgovini na svojim tržištima. Kako Stileo postaje dio Glamija, nastavit će poslovati pod brendom Stileo na italijansk­om tržištu, a svoju tehnološku platformu planira integrirat­i s Glamijem u julu.

 ?? ?? Ključni igrači u modnoj online trgovini
Ključni igrači u modnoj online trgovini

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina