Oslobodjenje

Ba sa Britancima

- GORAN DAKIĆ

S Dodikom nigdje zajedno, niti našu podršku može imati spinovanje jednog čovjeka, ističe Anja Petrović iz PDP-A

poslanici SDS-A biti “najmanje uzdržani”. Engleska je nekada, kazao je Stanić, bila prijatelj srpskog naroda. Engleski i američki ambasadori su dolazili u Klub poslanika SNSDA kada su Dodika postavili na vlast.

- Trgovinsko-ekonomski odnosi se sklapaju i s daleko slabijim zemljama od Engleske. Mislim da i dalje Dodiku treba rejtinga, materijala za predstavu i da je to suština sjednice, kao i prethodnih, od kojih nema nikakvog efekta. Ovaj put bi moglo da bude i neke vrste štete Srpskoj, kazao je Stanić.

Portparol PDP-A Anja Petrović kaže za Oslobođenj­e da će danas biti održana još jedna sjednica sazvana iz ličnih motiva srpskog člana Predsjedni­štva - da skrene pažnju sa podaničkog i po Republiku Srpsku štetnog poteza u Bruxellesu gdje je, između ostalog, deklarativ­no pristao na preporuke Venecijans­ke komisije koje predviđaju ukidanje Doma naroda i izbor jednog predsjedni­ka BIH.

- Ovo se ne može posmatrati drugačije nego produbljiv­anje njegovih ličnih sukoba sa Velikom Britanijom, budući da i Srbija ima potpisan isti sporazum. PDP će način svog djelovanja odrediti do sjednice, ali jedno je sigurno: s Dodikom nigdje zajedno, niti našu podršku može imati, kazala je Petrović.

Igre na sreću

Dodik je, dodala je ona, previše puta ponizio NSRS, stavljajuć­i pod vitalni nacionalni interes potpuno nebitne teme, a vlast koju on predvodi istinski uništava svaki nacionalni interes Republike i naroda, od kojih otimaju kroz korupciju koja je postala njihov model ponašanja.

- Mi možemo razgovarat­i o tome koliko su pokrali kroz koronaugov­ore, kako jedna, njima bliska firma za nadzor igara na sreću dobija iz budžeta posao od 60 miliona KM, dok taj isti posao na sedam puta većem tržištu Srbije košta 3 miliona, te o takvim stvarima, a ne hirovima i pokušajima spinova jednog čovjeka, rekla je Anja Petrović.

 ?? ?? Slijedi nova posebna predstava
Slijedi nova posebna predstava

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina