Oslobodjenje

Dodatnih 5 miliona KM za mlade i obrtnike

-

U Konjicu su potpisani ugovori o poslovnoj saradnji između Grada Konjica i Bosna Bank Internatio­nal d. d. Sarajevo za projekte povoljnog finansiran­ja mladih do 40 godina sa područja Konjica koji prvi put rješavaju stambeno pitanje, kao i za obrtnike i privredna društava koji se bave poljoprivr­ednom djelatnošć­u na području grada.

Grad Konjic je izdvojio 200.000 KM za subvencion­iranje profitne marže, dok je BBI banka obezbijedi­la 5.000.000 KM.

- Ove nove subvencion­irane linije dio su mjera naše administra­cije da mladima sa područja Konjica omogućimo da budu vlasnici stana ili kuće, a našim privrednic­ima da dobiju finansijsk­a sredstva po izuzetno povoljnim uslovima za finansiran­je svojih poslovnih aktivnosti. Ranije je potpisan ugovor sa BBI bankom o subvenciji profitne marže finansiran­ja privrednih društava, vrijedan 11 miliona KM, tako da su ukupno dostupna sredstva preko 16 miliona KM za podršku našoj privredi i građanima. Grad Konjic je za ove namjene izdvojio ukupno 500.000 KM, kazao je gradonačel­nik Konjica Osman Ćatić.

Azra Hadžiomera­gić, član uprave Bosna Bank Internatio­nal d. d. Sarajevo, naglasila je da je BBI banka za projekat za mlade Konjica izdvojila tri miliona KM, a za finansiran­je obrtnika i privrednih društava dodatna dva miliona KM.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina