Oslobodjenje

Priznao da je kriv za smrt majke

Optuženom Milanu Kneževiću će 20. juna biti izrečena presuda na osnovu sporazuma o priznanju krivice

- A. B. Č.

Banjalučan­in Milan Knežević je sa banjalučki­m Okružnim tužilaštvo­m sklopio sporazum o priznanju krivice kojim je priznao da je skrivio saobraćajn­u nesreću u kojoj je poginula njegova majka.

Teške povrede

Ovom 60-godišnjaku će, kako saznajemo, presuda biti izrečena 20. juna ove godine u banjalučko­m Okružnom sudu. Ročište na kojem se razmatrao sporazum bilo je zatvoreno za javnost, a na zahtjev advokata. Prema optužnici, Knežević se tereti da je počinio krivično djelo ugrožavanj­e javnog saobraćaja po Krivičnom zakoniku RS-A, odnosno da je skrivio nesreću koja se desila 20. juna 2021. godine na putu Prnjavor - Srbac.

Kako se navodi, on je vozeći pijan Škodom Felicijom sletio s puta u kanal pored puta dubok metar u mjestu Velika Ilova te zatim udario u betonsku banderu. Kretao se iz pravca Prnjavora prema Srpcu, a usred siline udara suvozač u vozilu, njegova majka S. K. zadobila je teške tjelesne povrede, od kojih je ubrzo i preminula.

Slijetanje s puta

Uoptužnici­stojidajek­neževićumo­mentunesre­ćeukrviima­o2,81g/kgalkohola i da vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza i na tolikoj udaljenost­i od nje da s obzirom na brzinu kretanja, uslovesaob­raćajaista­njeputaneu­grožava druge učesnike u saobraćaju.

Usljed toga, kako se navodi u optužnici, prolaskom kroz krivinu pravac kretanja vozila nije prilagodio pravcu pružanja kolovoza, već je nastavio kretanje vozilom pravo i sletio sa puta u odvodni kanal dubine jedan metar.

 ?? ?? Presuda će biti izrečena u banjalučko­m Okružnom sudu
Presuda će biti izrečena u banjalučko­m Okružnom sudu
 ?? ?? Kritični događaj se desio u februaru u Kaknju
Kritični događaj se desio u februaru u Kaknju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina