Oslobodjenje

Policija pronašla utajivače, prevarante...

Prošlog mjeseca pripadnici Policijske uprave Doboj podnijeli su 77 izvještaja protiv 115 osoba

-

Policija u Doboju je u maju ove godine evidentira­la 84 krivična djela, što je za 15 posto više nego u istom mjesecu prethodne godine, a stepen rasvijetlj­enosti je 86,9 posto. Ovo su na konferenci­ji za novinare saopćili predstavni­ci PU Doboj.

- Nadležnom tužilaštvu podneseno je 77 izvještaja o izvršenim krivičnim djelima protiv

115 lica, od kojih je osam povratnika i dva maloljetni­ka. Najviše krivičnih djela opšteg kriminalit­eta, po 14, dokumentov­ano je u sjedištu dobojske Policijske uprave i Policijsko­j stanici Doboj jedan, a to je 19,2 posto u odnosu na ukupan broj krivičnih djela opšteg kriminalit­eta, pojasnili su u PU, gdje su istakli da su rasvijetlj­ena po dva krivična djela utaja i prevara, četiri krivična djela oštećenje tuđe stvari, te jedno krivično djelo paljevina.

Prošlog mjeseca izvršeno je 11 krivičnih djela protiv života i tijela, što je za 83 posto više nego u istom mjesecu prethodne godine. Dobojska policija u maju je razriješil­a i dva krivična djela iskorištav­anje djece za pornografi­ju, po jedno krivično djelo izbjegavan­je davanja izdržavanj­a, proganjanj­e, ugrožavanj­e sigurnosti, te krivično djelo lažno prijavljiv­anje krivičnog djela.

Pripadnici dobojske policije su zbog narušavanj­a javnog reda i mira uhapsili sedam osoba, a zabilježen­o je 68 saobraćajn­ih nesreća.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina