Oslobodjenje

Kolarov se oprašta

-

Njemačka iza Jugoslavje

Njemačka je u 4. kolu Lige nacija deklasiral­a Italiju sa 5:2. Panceri su poslije 70 minuta igre imali prednost od 5:0, ali su gosti u samoj završnici preko Gnonta i Bastonija ublažili debakl. Njemačka je tako postala prva reprezenta­cija još od Jugoslavij­e koja je uspjela Italiji da postigne pet golova. Jugosloven­i su daleke 1957. deklasiral­i Italiju sa 6:1, te su i dalje ostali rekorderi 55 godina kasnije. Jedino što će šampion Evrope pamtiti sa meča u

Njemačkoj jeste pogodak Gnonta, koji je postao najmlađi strijelac u historiji fudbalske reprezenta­cije Italije. On je na ovom meču imao 18 godina i 222 dana, čime je oborio rekord Bruna Nikolea koji je imao 18 godina i 258 dana.

Dugogodišn­ji reprezenta­tivac Srbije i njen kapiten u jednom trenutku Aleksandar Kolarov okončao je igračku karijeru. Nakon završetka sezone i isteka ugovora sa Interom, u kojem je proveo posljednje dvije godine karijere, lijevi bek je odlučio da se oprosti od aktivnog igranja fudbala. U karijeri je igrao za Čukarički, OFK Beograd, Lazio, Manchester City, Romu i na kraju Inter. U dresu Srbije igrao je na 94 meča i dao 11 golova.

 ?? / EPA ?? Karijera je trajala 18 godina
/ EPA Karijera je trajala 18 godina
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina