Oslobodjenje

Želim s Igmanom dobar rezultat

Armin Bašagić je produžio ugovor s Igmanom iz Konjica, te će za ovaj klub igrati u elitnom rangu bh. fudbala naredne sezone

- S. P.

Fudbaleri Igmana iz Konjica počeli su s pripremama za novu sezonu u kojoj će prvi put igrati Premijer ligu Bosne i Hercegovin­e.

Uprava kluba radi na sklapanju igračkog kadra, a tokom vikenda završen je veliki posao, ostanak je dogovorio najbolji fudbaler ekipe Armin Bešagić.

- Ovo je bila fantastičn­a sezona za nas. Ostvarili smo historijsk­i uspjeh, plasirali se u Premijer ligu i igrali polufinale Kupa BIH. Sigurno da možemo i moramo biti itekako zadovoljni. I što se mene tiče, ovo je bila odlična sezona. Itekako sam zadovoljan svojim igrama, ali uvijek može bolje i to je, naravno, moj cilj. Sretan sam što sam dao svoj doprinos ovom historijsk­om uspjehu, rekao je za naš list Bešagić.

Teško je u ovom trenutku govoriti o mogućnosti­ma Igmana u višem rangu, ali Bešagić smatra da Igman može mnogo.

- Iskreno mislim da možemo mnogo. Želimo da budemo bliže vrhu tabele, nego dnu i nadam se, ako Bog da, da ćemo uspjeti u tome.

Često se govorilo o njegovom odlasku iz Igmana, ali na kraju je ipak ostao u klubu i za Premijer ligu.

- Interesova­nja je, hvala Bogu, bilo i u BIH i van granica, u komšiluku. Međutim, želim da pokušam sa Igmanom napraviti dobar rezultat i u premijerno­j sezoni u Premijer ligi, tako da smo dogovorili na obostrano zadovoljst­vo produženje saradnje.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina