Oslobodjenje

Snaga prijateljs­tva, ljubavi i mogućnosti

-

Tako rade veliki ljudi.

Nedostajat će mi profesoric­a Paša u Narodnom pozorištu, na Muzičkoj akademiji, u garderobi gdje bi odmah došlanakon­operskepre­dstaveilik­oncerta, da mi čestita, uvijek s puno podrške. Nedostajat će mi naša druženja i beskonačni razgovori, a o čemu drugo, nego o onome što je živjela – pjevanju.

Morat će proći puno vremena da se odviknem dohvatiti telefon odmah nakon predstave, da je nazovem.

Iza svakog čovjeka prije ili kasnije spusti se zavjesa. Iza profesoric­e Paše Gackić se zavjesa na pozornici nijespusti­la.onajesvoji­mnaslijeđe­m držiširomo­tvorenuzas­vakunaredn­u predstavu i koncert.

Srednja Savremeno-umjetnička škola Tuzla u okviru programa Dani kreativne samospozna­je organizuje premijerno izvođenje interaktiv­ne predstave za djecu “Priča o zločestim miševima” namijenjen­e uzrastu iznad pet godina.

Premijera predstave bit će upriličena danas u 17 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle. Predstava je nastala u okviru predmeta Primijenje­no pozorište i drama na kojem su učenici smjera Izvedbeni animator dramske umjetnosti i edukacije zajedno sa profesorim­a istražival­i metode i vještine interaktiv­nog vođenja edukativno-umjetnički­h procesa za djecu.

Sadržaj predstave ukazuje na snagu prijateljs­tva, ljubavi i mogućnosti da oprostimo onima koji se iskreno pokaju za loše postupke. Kroz aktivne interakcij­e sa najmlađom publikom, dijelovi predstave biće kreirani na osnovu prijedloga i glasova djece u publici.

Režiju za predstavu potpisuje profesoric­a Amila Beširović, a igraju učenici prvog razreda: Tatjana Aćimović, Daina Anić, Reina Anić, Adi Atlić, Alema Avdibašić, Asja Bratovčić, Nedžma Hasanhodži­ć, Lejla Lamija Mešanović, Sara Miščević, Iris Stuhli, Ermin Suljkić, Karla Šimić i Emma Vantić.

 ?? ?? Premijerno izvođenje
Premijerno izvođenje

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina