Oslobodjenje

Trotrećins­ki poraz

Narodna skupština Republike Srpske odbila je i treći Dodikov veto

- Piše: Goran dakić

Milorad Dodik juče je doživio i treći poraz u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Dodik, naime, ni juče nije imao potrebnu dvotrećins­ku većinu za stavljanje veta na Odluku Predsjedni­štva BIH o pokretanju postupka za vođenje pregovora zbog zaključiva­nja Sporazuma o partnerstv­u, trgovini i saradnji između BIH i Ujedinjeno­g Kraljevstv­a Velike Britanije i Sjeverne Irske, koja je usvojena bez konsenzusa na 27. redovnoj sjednici Predsjedni­štva BIH 8. juna.

Dodik je za ovaj fijasko okrivio opoziciju predvođenu SDS-OM i

PDP-OM, za koje i dalje tvrdi da su agenti britanskih interesa. Šef Kluba poslanika DNS-A Duško Ivić kaže da je Dodik devalvirao institut zaštite vitalnog entitetsko­g interesa. On je podsjetio da je ovaj institut korišćen i u slučaju gradnje pelješkog mosta u Hrvatskoj.

 ?? / ANADOLIJA / STR. ?? Štrajk u Belgiji zbog troškova života prisilio je aerodrom u Bruxellesu da otkaže putničke letove, a obustavlje­n je autobusni prevoz. Inflacija je dosegla devet posto zbog naglog rasta cijena nakon što je ruska invazija na Ukrajinu pogodila i opskrbu žitom i digla cijene energije. 12.
/ ANADOLIJA / STR. Štrajk u Belgiji zbog troškova života prisilio je aerodrom u Bruxellesu da otkaže putničke letove, a obustavlje­n je autobusni prevoz. Inflacija je dosegla devet posto zbog naglog rasta cijena nakon što je ruska invazija na Ukrajinu pogodila i opskrbu žitom i digla cijene energije. 12.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina