Oslobodjenje

Proizvodi od kože iz Toskane

Ban Leather je ujedno i jedini proizvođač kožnih proizvoda u BIH koji je potpisnik Manifesta kožara u Toskani

- Piše: Alema Pendek

Veliki je broj mladih, ali i onih nešto starijih koji u posljednje vrijeme pokreću startupove, biznise kojima pokušavaju sačuvati stare zanate ili promovisat­i ručne radove.

Jedan od njih je i Ban Leather. Riječ je o brendu iza kojeg stoji Halid Kasapović, a kojim, kako nam je kazao, želi da oživi jedan od starih zanata, ali sa modernom notom u skladu sa trendovima i potrebama 21. stoljeća.

Dizajn

- Ban Leather je ujedno i jedini proizvođač kožnih proizvoda u BIH koji je potpisnik Manifesta kožara u Toskani, koji garantuje kvalitet materijala, pa tako naši proizvodi dolaze uz tu garanciju, a mi dajemo doživotnu garanciju na sve naše proizvode, istakao je Kasapović, koji je inače po struci arhitekton­ski dizajner.

Prema njegovim riječima, u njemu je oduvijek postojala ljubav prema dizajnu i kreiranju proizvoda te je Ban Leather nastavak te njegove ljubavi.

- Poduzetnič­ki duh u meni je oduvijek tražio prilike da spoji ta dva svijeta, pa se tako i rodio brend Ban Leather, naglasio je Kasapović dodajući:

- S obzirom na to da sam tokom studija imao predmete modnog dizajna, tako su i nastali prvi proizvodi dok još brend i nije postojao.

Nakon što je Ban Leather izašao na tržište, prvobitno na inostrano, s obzirom na činjenicu da je velika konkurenci­ja, bilo je potrebno neko vrijeme da budemo primijećen­i, ali danas se njegovi proizvodi nalaze na svim kontinenti­ma, osim u Africi.

- Ono po čemu se Ban Leather izdvaja na svjetskom tržištu jeste kvalitet materijala, jer koristimo samo prirodno štavljenu kožu iz Toskane, te ručnu izradu naših proizvoda, dodao je on.

Kako je pojasnio, trenutni fokus im je na modnim dodacima za muškarce, tako da su nam muškarci i najvjernij­e mušterije.

- Svakako da su nam mušterije i dame koje žele da kupe poklone za drage osobe u svom životu. Najtraženi­ji proizvodi trenutno su nam Kulin narukvica za satove, te Borić novčanik, kazao je Kasapović.

Radionica i prodavnica

Njegovi proizvodi se mogu nabaviti preko njihovog web shopa Ban Leather Goods na platformi OREA, a njegovi radovi mogli su se pogledati na nedavno održanom OREA Art Marketu, jedinstven­om prodajnom sajmu rukotvorin­a sa bh. etiketom.

Otvaranjem prodavnice omogućit ćemo našim klijentima da dođu i da lično kupe naše proizvode. U planu je u bližoj budućnosti i proširenje ponude na ženske modne dodatke

- Uz naše već napravljen­e proizvode, primamo i zahtjeve za proizvode po narudžbi, s tim da je potrebno nešto duže da se takvi proizvodi izrade, naglasio je Kasapović.

Svaki startup ima ideje i planove kako da se dalje razvija i širi. Tako i Ban Leather ima plan, a prvi je da je u toku otvaranje nove radionice i prodavnice.

- Otvaranjem prodavnice omogućit ćemo našim klijentima da dođu i da lično kupe naše proizvode. U planu je u bližoj budućnosti i proširenje ponude na ženske modne dodatke, poručio je Halid Kasapović.

Poduzetnič­ki duh u meni je oduvijek tražio prilike da spoji ljubav prema dizajnu i kreiranju proizvoda i tako se rodio brend Ban Leather, kazao je Kasapović.

 ?? ?? Uskoro i novi proizvodi
Uskoro i novi proizvodi
 ?? ?? Muškarci su najvjernij­e mušterije
Muškarci su najvjernij­e mušterije
 ?? ?? Halid Kasapović
Halid Kasapović
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina