Oslobodjenje

Divlje deponije treba što prije ukloniti

Lokacije za čišćenje u općini Stari Grad odabrane su na prijedlog sekretara 16 mjesnih zajednica

-

Na području Starog Grada počela je velika akcija čišćenja javnih zelenih površina, odvoda, kanala i divljih deponija koja će trajati četiri dana. Akciju zajedno realizuju Općina Stari Grad - Odjeljenje za održavanje putnih pojaseva, Ministarst­vo komunalne privrede, infrastruk­ture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS-A, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizaci­ja, KJKP Pokop, KJKP Gras, KJP Sarajevo-šume, KJU za zaštićena prirodna područja i Vatrogasno društvo Vratnik. Akcija je počela iz šetališta Aleja ambasadora.

- U ovoj velikoj akciji koja će trajati četiri dana biće angažovan veliki broj radnika, među kojima i uposlenici našeg Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva, a koji već godinama održavaju i uređuju površine u

Starom Gradu. Mi smo jedina općina u BIH koja već pet godina ima formirano ovo odjeljenje, tzv. putarsku službu, koja djeluje na svim lokacijama u našoj općini, izjavio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajri­ć. Dodao je da se nada da će ispuniti plan za naredna četiri dana.

- Drago mi je da će najveći akcenat biti na čišćenju divljih deponija i to nam je prioritet, dodao je Hadžibajri­ć.

Za sve učesnike u ovoj akciji Općina Stari Grad obezbijedi­la je hranu i piće. Lokacije za čišćenje odabrane su na prijedlog sekretara 16 mjesnih zajednica koji su delegirali krizna područja, a najkritičn­ije dvije lokacije u Starom Gradu su divlje deponije u Ulici Nalina, na Hridu i Mošćanici, u blizini naselja Roma.

 ?? ?? U Sarajevoga­su kažu da je potpisivan­je ugovora zakonska obaveza
U Sarajevoga­su kažu da je potpisivan­je ugovora zakonska obaveza
 ?? ?? Akcija će trajati četiri dana
Akcija će trajati četiri dana

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina