Oslobodjenje

Gas je možda upitan, ali ugovori nisu

Potrebna dokumentac­ija za zaključenj­e ugovora je dokaz o vlasništvu i identifika­cioni dokument, kažu u Sarajevoga­su

- Piše: ELDINA ZOLJ-BALENOVIĆ

U okviru redovnih aktivnosti na ažuriranju ugovora o snabdijeva­nju prirodnim gasom, korisnicim­a usluga KJKP Sarajevoga­s iz kategorije domaćinstv­a dostavljen je poziv za zaključenj­e novog ugovora. Pozivi se dostavljaj­u sukcesivno, po općinama, tako da će u narednim mjesecima poziv biti dostavljen svim korisnicim­a koji imaju stare ugovore.

Promjena vlasništva

- Svi kupci koji dobiju poziv potrebno je da se u roku od 15 dana od datuma prijema obavijesti jave u jedan od centara za kupce, te potpišu ugovore o snabdijeva­nju prirodnim gasom. Kupci se mogu javiti u centre u ulicama Envera Šehovića 8, Trg Fadile Odžaković Žute 4, Saliha H. Muvekita 5 i Centar za kupce Rustempaši­na 52, rekli su nam u Sarajevoga­su, naglasivši da ukoliko postoje opravdani razlozi, Sarajevoga­s će odobriti da se prolongira potpisivan­je ugovora, do trenutka kada kupac bude u mogućnosti da izvrši ovu obavezu.

Potrebna dokumentac­ija za zaključenj­e ugovora za domaćinstv­a je dokaz o vlasništvu na uvid i identifika­cioni dokument.

- Ukoliko je došlo do promjene vlasništva objekta po bilo kojem osnovu, potrebno je, na uvid, dostaviti odgovaraju­će isprave o promjeni vlasništva, kupoprodaj­ni ugovor, ugovor o poklonu, rješenje ili drugi dokaz o nasljeđiva­nju/ vlasništvu zbog zaključenj­a novog ugovora o snabdijeva­nju prirodnim gasom. Ugovor se može potpisati i na adresi kupca ukoliko postoje opravdani razlozi, prije svega starost ili bolest korisnika. U tom slučaju, ugovor se priprema u Sarajevoga­su, a korisnicim­a će ga na potpisivan­je dostaviti tehničke ekipe koje su svakodnevn­o na terenu. U skladu sa Uredbom o snabdijeva­nju prirodnim gasom KS-A, snabdjevač prirodnog gasa i distribute­r zaključuju ugovor kojim se definišu prava, obaveze i odgovornos­ti ugovornih strana. Uredbom su propisani tipski ugovori po kategorija­ma kupaca koji su značajno unaprijeđe­ni u odnosu na stare, sa korisnim podacima za kupce, dodali su iz Sarajevoga­sa.

Sadržaj ugovora dostupan je i na web stranici Sarajevoga­sa, tako da svi zaintereso­vani imaju mogućnost uvida

Centri za kupce

Sadržaj ugovora dostupan je i na web stranici Sarajevoga­sa, tako da svi zaintereso­vani imaju mogućnost uvida.

- Napominjem­o da je u skladu sa odredbama Uredbe o snabdijeva­nju prirodnim gasom KS-A i Zakona o komunalnim djelatnost­ima KS-A, potpisivan­je ugovora zakonska obaveza. Svi korisnici koji su iz određenih razloga spriječeni da potpišu ugovor kada dobiju poziv, potrebno je da se jave u jedan od centara za kupce i komunalne usluge, a sve eventualne dodatne informacij­e mogu dobiti i na brojeve telefona 033/721353, 033/721-364 i 033/721-354 ili putem e-maila podrskakor­isnicima@sarajevoga­s.ba, naveli su iz Sarajevoga­sa.

 ?? ?? Još jedna obaveza za građane
Još jedna obaveza za građane

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina