Oslobodjenje

Nadmoćni neprijatel­j je poražen 1992.

Heroji Hadžića su hrabrošću uspjeli da sačuvaju i kontrolišu ulazak i izlazak iz glavnog grada

-

U organizaci­ji Općine Hadžići i Udruženja 9. brdske brigade Hadžići, jučer je obilježena 30. godišnjica odbrane šireg rejona Blinja i pogibije proslavlje­nih komandanat­a i boraca Armije i MUP-A RBIH.

Na lokalitetu Sastavci položeno je cvijeće i odata počast majoru Zahiru Kariću Belom, kapetanu Suadu Mehmediću Sudi, Sretenu Lojanici Sreti, Adnanu Turčinović­u Adi, Ismetu Šariću i ostalim poginulim pripadnici­ma Armije i MUP-A RBIH.

Ministar za boračka pitanja KS-A Omer Osmanović kazao je da je ovaj lokalitet u minulom ratu bio jedan od ključnih za ulazak i izlazak iz grada.

- Heroji Hadžića su hrabrošću uspjeli da sačuvaju i kontrolišu ulazak i izlazak iz glavnog grada od mnogo nadmoćnije­g neprijatel­ja. Žao mi je što u Sastavcima nema mnogo omladine da čuje, zapamti i ponese uspomene na ratne heroje koji su životima izvojevali slobodu koju uživamo. Naša je obaveza da prenosimo istinu, njegujemo kulturu sjećanja i sjećamo se naših šehida i poginulih boraca, istakao je ministar Osmanović.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina