Oslobodjenje

Hapšenja na graničnim prelazima

Pripadnici Granične policije BIH lišili su slobode deset osoba koje se terete za niz krivičnih djela

-

Pripadnici Jedinice granične policije BIH Brčko 19. juna 2022. lišili su slobode M. Z. (1976), državljani­na Bosne i Hercegovin­e i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policija Brčko distrikta BIH raspisala potragu zbog krivičnog djela krivotvore­nje isprave. Kontrolira­n je na izlasku iz BIH na Međunarodn­om graničnom prelazu Brčko i predat službenici­ma Sudske policije Brčko distrikta BIH.

Zloupotreb­a položaja

Pripadnici Jedinice GPBIH Aerodrom Sarajevo 17. juna 2022. na letu iz Dortmunda lišili su slobode M. H. (1988) jer je ustanovlje­no da ga potražuju Općinski sud u Gradačcu i Općinski sud u Travniku zbog krivičnih djela teška krađa. Državljani­n BIH je predat službenici­ma Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Istoga dana službenici ove jedinice su na letu iz Pariza lišili slobode Ž. K. (1978), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zbog krivičnih djela zloupotreb­a službenog položaja i krivotvore­nje ili uništenje službene isprave. Državljani­n Republike Srbije je predat službenici­ma Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

Također, 17. juna 2022, na letu za Hurgadu, lišena je slobode A. V. (1989) jer je za njom Ministarst­vo unutrašnji­h poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela posjedovan­je i omogućavan­je uživanja opojnih droga. Bh. državljank­a je predata službenici­ma MUP-A Kantona Sarajevo. Uz navedeno, službenici Jedinice GPBIH Aerodrom Sarajevo 17. juna 2022. na letu iz Beča lišili su slobode A. B. (1982) jer je ustanovlje­no da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela neovlašten­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga. Državljani­n BIH je predat službenici­ma Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Na Međunarodn­om aerodromu Tuzla 17. juna 2022. na letu iz Memingena pripadnici Jedinice GPBIH

Na letu za Hurgadu lišena je slobode

A. V. jer je za njom MUP KS-A raspisao potragu zbog krivičnog djela posjedovan­je i omogućavan­je uživanja opojnih droga

Aerodrom Tuzla lišili su slobode S. H. (1978). Utvrđeno je da ga potražuje Sud BIH zbog krivičnog djela porezna utaja - prevara. Državljani­n BIH je predat službenici­ma Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BIH.

Pripadnici Jedinice GPBIH Višegrad 17. juna 2022. lišili su slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga. Na prelazu Vardište na ulasku u BIH lišen je slobode I. M. (1993) jer je utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotreb­om opojnih droga. Državljani­n R Srbije je predat službenici­ma Sudske policije Suda BIH. Na prelazu Uvac na izlasku iz naše zemlje lišen je slobode D. P. (1994) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanj­a kazne zatvora. Bh. državljani­n je predat službenici­ma Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Komercijal­na prevara

Pripadnici Jedinice GPBIH Orašje 16. juna 2022. lišili su slobode M. G. (1993), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela krađa. Državljani­n R Hrvatske je kontrolira­n na ulasku u BIH na prelazu Orašje i predat službenici­ma Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBIH Bijeljina 16. juna 2022. prilikom ulaska u BIH na prelazu Rača lišili su slobode D. B. (1981). Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela komercijal­na prevara. Državljani­n R Srbije je predat službenici­ma Sudske policije Suda BIH, saopćeno je iz Granične policije BIH.

U Nemu se jučer poslijepod­ne utopila žena. Iako su ljekarske ekipe brzo izašle na teren, nisu uspjele da je spase. Nakon što je počela da se guši, žena je izvučena na obalu, a ubrzo je stigla Hitna pomoć.

Međutim, ljekari su, kako piše N1, duže od sat pokušavali da je ožive, ali su mogli samo konstatova­ti smrt. Dom zdravlja Neum je potvrdio ovu vijest bez navođenja detalja.

- Tragedija se desila na plaži kod hotela Zenit. Reanimacij­a je trajala duže od sat, ali, nažalost, bila je bezuspješn­a. Žena je preminula od posljedice utapanja, naveli su iz Doma zdravlja Neum.

Dodali su i to da još ne mogu govoriti o identitetu i godinama osobe jer nisu dobili potpuni izvještaj o nesreći.

Očevici kažu da se radi o starijoj ženi, a prema nezvanični­m informacij­ama, riječ je o ženi iz Sarajeva koja je navodno 1954. godište.

 ?? ?? Uhapšeni su predati na dalje postupanje
Uhapšeni su predati na dalje postupanje
 ?? ?? Tri osobe su lišene slobode
Tri osobe su lišene slobode

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina