Oslobodjenje

Rođendansk­a pobjeda Če

- Piše: MUHAMED BOGILOVIĆ

Zeničani su u utakmici povodom 77 godina kluba savladali Velež 2:1 na Bilinom polju

Girona u La Ligi

Nogometaši Girone posljednji su putnici u elitni razred španskog nogometa nakon što su u finalu doigravanj­a u dvije utakmice pobijedili Tenerife ukupnim rezultatom 3:1.

Nakon što je prva utakmica završila bez pogodaka, Girona je u uzvratu na gostovanju u Santa Cruz de Tenerifeu pobijedila 3:1 i nakon 2019. vraća se u La Ligu.

Girona je Segundu završila kao šesta zauzevši posljednju poziciju koja je vodila u doigravanj­e za Primeru. U polufinalu je preskočila Eibar nakon što je u prvom susretu izgubila kod kuće 0:1, a u revanšu nakon produžetak­a slavila sa 2:0.

Direktan plasman u Primera ligu izborili su Almerija i Real Valladolid, a iz elitnog razreda ispali su Granada, Levante i Alaves.

NK Čelik je povodom svog 77. rođendana na Bilinom polju ugostio ekipu FK Velež i priredio lijepo iznenađenj­e navijačima savladavši rođene sa 2:1.

Durmina greška

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovin­e je poveo već u petoj minuti utakmice nakon pogreške Adija Durme koju koristi mladi Dževad Sijamija, te su rođeni tako stigli u prednost.

U nastavku utakmice uslijedio je oproštaj legendarno­g napadača Zeničana Aidina Mahmutović­a, koji je odlučio okačiti kopačke o klin. Njegov izlazak iz igre ispraćen je velikim aplauzima.

Sredinom prvog poluvremen­a Čelik stiže i do izjednačuj­ućeg pogotka, a nakon odlične akcije pogodio je Emir Karalić za izjednačen­je na Bilinom polju. Do kraja prvog dijela promjene rezultata više nije bilo, pa je ostalo 1:0.

U nastavku utakmice Čelik je uspio da preokrene potpuno rezultat i da svojim navijačima koji su došli u velikom broju pokloni pobjedu za 77. rođendan.

Pobjedonos­ni pogodak stigao je u 63. minuti utakmice, a strijelac gola bio je Besim Kolić nakon velike greške Omara Pršeša na sredini terena, te tako pogodio za veliko slavlje Zeničana.

Od 77. do 79. minute vidjeli smo i simboličnu bakljadu navijača Čelika koji su na taj način obilježili 77 godina postojanja svog kluba i pokazali da su uz njega i u dobrim i u teškim vremenima.

Nakon utakmice svoje viđenje susreta dao je trener rođenih Amar Osim, kojem je ovo bio nezvanični debi na klupi Veleža.

- Drago mi je što smo bili pozvani, jer Čelik je veliki klub i nije zvao bilo koga, nego je zvao nas. Drago nam je zbog toga, došli smo jer smo znali da ćemo utjecati na ambijent. Što se tiče utakmice, nije tekla baš onako kako smo planirali. Mi smo bukvalno shvatili da je prijateljs­ka, pa smo malo podilazili Čeliku, ali Čelik je pokazao da ima kvalitet i energiju s mladim igračima i da ima znanje koje kad se poklopi sa situacijam­a protiv nas, bude teško igrati. Oni su potpuno zasluženo slavili, rekao je novi trener osvajača Kupa BIH.

Na utakmici je organizova­n oproštaj Aidina Mahmutović­a, koji je odlučio okončati karijeru

Zasluženi trijumf

- Mislim da smo igrali sa dva različita tima u punom trenažnom procesu, ali bez obzira na umor i to što je bilo igrača koji su na probi, trebalo je to izgledati malo ozbiljnije. To je opet veliko priznanje Čeliku koji je iskoristio maksimalno naše propuste i zasluženo slavio, dodao je Osim.

 ?? / MUHAMED TUNOVIĆ ?? Stari rivali odigrali su zanimljivu utakmicu
/ MUHAMED TUNOVIĆ Stari rivali odigrali su zanimljivu utakmicu
 ?? ?? Semir Smajlagić je potpisao ugovor na tri godine
Semir Smajlagić je potpisao ugovor na tri godine
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina