Oslobodjenje

Mamić u Mostaru prozivao hrvatske suce

- S. R.

Očekivanja navijača su velika, posebno u Konferenci­jskoj ligi, gdje Velež kreće od drugog kola kvalifikac­ija.

- Logično je da navijači očekuju nastavak lijepih stvari. Treba gledati naprijed, ostvariti sve mogućnosti. Klub je sada stabilan, igrači su zajedno već par godina, što je dobra stvar i sigurno će biti i pojačanja. Ozbiljno se radi i u klubu i oko kluba, tako da nema razloga da oni očekuju nešto drugačije, kazao je na kraju Osim.

Zdravko Mamić je u Mostaru održao svoju, kako kaže, vjerovatno posljednju pres-konferenci­ju u životu.

- Povod zašto sam pred vama je odluka Ustavnog suda koja je objavljena prošli tjedan, u kojoj se još jedanput taj sud rugao meni, mojoj obitelji i zdravoj pameti, pravdi i pravičnoti, ljudskosti, moralu. Jer u kratkom vremenu, ako ste primijetil­i, oni su prije par mjeseci donijeli odluku u kojoj su bratu i meni odbili ustavnu tužbu, a istovremen­o prihvatili tužbu gospodina Barbarović­a, direktora Dinama i supruge od gospodina Pernara, rekao je čovjek koji već decenijama važi za alfu i omegu hrvatskog prvaka Dinama.

U Bosni i Hercegovin­i boravi nakon što je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna (15,30 miliona eura) iz Dinama.

- Moje obraćanje danas je sucima Ustavnog suda, na čelu s onim rektalnim alpinistom dijaboličk­og izgleda, onom spodobom, jednom huljom, jednim uhljebom i to mu je kompliment, kada mu kažem, onim predsjedni­kom Ustavnog suda Šeparoviće­m, onom hrpom govana od Mate Arlovića i svih onih njihovih tamo, bestidnih sudaca, koji donose takve sramotne odluke, koji se skrivaju iza svojih toga i koji donose iz dana u dan diskrimini­rajuće odluke koje ljudi kupuju, rekao je Mamić, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu i počeo žestoko psovati.

- Majku vam... Operite benzinom svoja prljava usta. Moje prezime

Mamić je časno i moja obitelj. Sve račune smo platili, napravili ste od jedne časne obitelji najveći progon. Sram vas bilo, žgadijo jedna, hulje jedne. Kad sam bio u Zagrebu, htjeli ste me dodirnuti, htjeli ste piti sa mnom. Vi da meni sudite. Ispričavam se, i vama medijima, znam da nije lijepo što psujem, sipao je kontroverz­ni Mamić.

Na kraju je Zdravko Mamić zahvalio Bosni i Hercegovin­i i njenim stanovnici­ma, te je sucima još jednom poručio:

- Nisam siguran, nikada ne reci nikada, da ćete me više vidjeti na preskonfer­encijama. Nije to moj život, nije to moj odabir, nije moja želja. Ja sam siguran da sam svoju pravnu situaciju danas otežao, međutim, ono što mi ne mogu uzeti, a rekli bi to u Bosni je ćeif. Hvala Bosni i Hercegovin­i, hvala ljudima divne Bosne i Hercegovin­e što su mi dali nemoguću količinu zaštite, ljubavi. Nikada vas, Bosno i Hercegovin­o, neću izdati, uvijek ću biti vjeran i ponosan sin Bosne i Hercegovin­e.

 ?? ?? Mamić: Još jedan žestoki nastup kontroverz­nog menadžera
Mamić: Još jedan žestoki nastup kontroverz­nog menadžera
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina