Oslobodjenje

Bećiragić objavio uži spisak košarkaša

Selektor reprezenta­cije zakazao je u četvrtak početak priprema za mečeve kvalifikac­ija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke i Bugarske

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Jure Zubac, u dogovoru sa selektorom, neće biti na raspolagan­ju reprezenta­ciji s obzirom na to da je nedavno postao otac. Draško Knežević, Kosta Kondić i Darko Talić su izvijestil­i stručni štab zmajeva da su trenutno povrijeđen­i, dok Amar Alibegović i Luka Garza nisu pozvani isključivo iz razloga što jedno mjesto naturalizo­vanog stranca u ovom kvalifikac­ijskom ciklusu zauzima John Roberson.

Pripreme košarkaške reprezenta­cije BIH počinju u četvrtak, 23. juna, a istog dana će se medijima na konferenci­ji obratiti selektor i dva reprezenta­tivca.

Dvije kandidatur­e za EP

Evropski atletski savez (EA) objavio je kako su potvrđene kandidatur­e Budimpešte i Birmingham­a za domaćinstv­o Evropskog prvenstva 2026, a kako će domaćin biti objavljen u novembru ove godine na sjednici Vijeća EA.

- Imamo dva odlična kandidata, a oba organizaci­jska odbora imaju iskustvo u priređivan­ju velikih atletskih događaja. Usto imaju i odlične stadione, rekao je predsjedni­k EA Dobromir Karamarino­v.

U augustu ove godine atletsko EP održat će se u Münchenu, dok će domaćin EP-A 2024. biti Rim.

Peti trofej za Hurkacza

Poljak Hubert Hurkacz pobjednik je ATP teniskog turnira u Halleu nakon što je u finalu savladao prvog nositelja Rusa Daniila Medvedeva 6:1, 6:4. Hurkacz je pružio sjajnu igru u finalu i potpuno je nadigrao prvog tenisera svijeta.

Poljak je slavio za samo 63 minute igre stigavši do petog trofeja u karijeri. Zanimljivo, bili su to peto finale i peti trofej.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina