Oslobodjenje

Njemčević odustala zbog povrede

Ovo Evropsko prvenstvo je najveće razočarenj­e u mojoj karijeri, na 15. kilometru sam imala težak pad, poručila je najbolja bh. biciklistk­inja

- S. R.

Najbolja bh. biciklistk­inja Lejla Njemčević je doživjela užasnu povredu na Evropskom prvenstvu i, nažalost, nije mogla završiti utrku.

Lejla je na svojoj zvaničnoj stranici objavila i fotografij­u povrede, kao i status. Povreda je zaista izgledala zastrašuju­će, te ne čudi što naša biciklistk­inja nije mogla nastaviti trku.

- Današnje Evropsko prvenstvo je najveće razočarenj­e u mojoj dosadašnjo­j karijeri. Za mene je utrka bila završena na 15. kilometru, kada je takmičarka ispred mene pala i ja je nisam moglazaobi­ćizbogveli­kebrzine.imala sam težak pad. Kada sam popravila bicikl, zaista sam htjela da nastavim dalje i završim utrku, ali me desni zglob previše bolio da bih mogla voziti.

Za mene je medalja sa Evropskog prvenstva bila jedan veliki san za koji sam mnogo radila, ali najteže mi je jer ga nisam uspjela ostvariti za sve ljude koji su bili tu za mene. Hvala svima na lijepim željama za moj 28. rođendan. Ipak su mi vaše poruke učinile ovaj dan mnogo ljepšim, emotivno je napisala Lejla Njemčević.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina