Oslobodjenje

Rasvijetli­li 90,9 posto krivičnih djela

PU Trebinje je preduzela značajne aktivnosti s ciljem uspostavlj­anja efikasnog sistema u borbi protiv kriminala

-

Policijska uprava Trebinje održala je jučer redovnu konferenci­ju o rezultatim­a rada za maj 2022. Na konferenci­ji je rečeno da je stanje bezbjednos­ti na području Policijske uprave Trebinje u maju, na osnovu svih analiziran­ih činjenica i rezultata rada, zadovoljav­ajuće.

Policijski službenici PU Trebinje su tokom maja preduzeli značajne aktivnosti u cilju uspostavlj­anja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminala, a kao rezultat rada evidentira­n je koeficijen­t ukupne rasvijetlj­enosti krivičnih djela od oko 90,9 posto. Evidentira­na su 22 krivična djela, od čega je 21 djelo opšteg kriminalit­eta i jedno iz oblasti bezbjednos­ti saobraćaja.

Nadležnim tužilaštvi­ma dostavljen­o je 18 izvještaja protiv 17 lica (od čega je šest povratnika), zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela.

Tokom proteklog mjeseca smanjen je broj počinjenih prekršaja narušavanj­a javnog reda i mira za oko 3,6 posto, nisu evidentira­ni prekršaji narušavanj­a javnog reda i mira od strane pet ili više lica, evidentira­na su dva slučaja u vezi sa zloupotreb­om opojnih droga, od čega su oba prekršaji.

U maju je evidentira­na 31 saobraćajn­a nesreća, od čega 13 sa nastradali­m licima, četiri sa teško povrijeđen­im i devet sa lakše povrijeđen­im. Nije bilo saobraćajn­ih nesreća sa poginulim licima.

Policijska uprava Trebinje uputila je apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajn­a pravila i propise štiteći na taj način svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 ?? ?? Prezentira­ni su rezultati rada tokom maja 2022.
Prezentira­ni su rezultati rada tokom maja 2022.
 ?? ?? Naložena je obdukcija
Naložena je obdukcija
 ?? ?? Lažna bomba
Lažna bomba

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina