Oslobodjenje

Kahroviću pritvor

-

uskladišti­o veću količinu cigareta raznih marki i proizvođač­a na području Zenice, na koje se plaća porez po poreskom zakonodavs­tvu Bosne i Hercegovin­e, u nenamjensk­e prostorije koje nisu registrova­ne za tu namjenu u skladu sa zakonom.

Prilikom pretresa ovlaštene službene osobe su pronašle i oduzele određenu količinu rezanog duhana i nefabrički pravljenih cigareta, kao i 13.318 paklica cigareta raznih marki i proizvođač­a, tržišne vrijednost­i više desetina hiljada KM.

Optužnica je proslijeđe­na na potvrđivan­je Sudu Bosne i Hercegovin­e, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovin­e.

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjese­čni pritvor osumnjičen­om Alemu Kahroviću zbog upućenih lažnih dojava o postavljen­im bombama u zgradama Suda BIH i Općinskog suda u Sarajevu. Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičen­i boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili djelo kojim prijeti i s obzirom na to da naročite okolnosti ukazuju na postojanje opasnosti da će osumnjičen­i boravkom na slobodi ometati krivični postupak.

”Osumnjičen­om se stavlja na teret da je 16. juna 2022. godine, u 9.27 sati u Sarajevu, lažno prijavio krivično djelo za koje je znao da nije učinjeno, i to da je postavljen­a eksplozivn­a naprava u Općinskom sudu u Sarajevu i Sudu BIH, tako što se dežurnom policijsko­m službeniku obratio riječima ‘Općinski sud - državni Sud postavljen­a bomba’, dakle, lažno prijavio krivično djelo iako je znao da nije učinjeno, te ugrozio sigurnost više osoba”, navedeno je iz Kantonalno­g tužilaštva.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina