Oslobodjenje

Koncert Petra Graše u augustu u Sarajevu

- DŽ. B.

Petar Grašo održat će besplatni koncert, uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo, 4. augusta na Trgu Prve brigade policije Stari Grad, preko puta Vijećnice.

Na ovaj slavljenič­ki događaj, koji će obogatiti ljetnu ponudu grada, dobrodošli su svi stanovnici i posjetitel­ji Sarajeva, gdje ih očekuju sjajna atmosfera i noć za pamćenje. Ova poruka stigla je s jučerašnje konferenci­je za novinare u Gradskoj vijećnici na kojoj je najavljen predstojeć­i koncert.

”Svirao sam u Sarajevu, imao sam ovdje desetak koncerata, ali ovako veliki koncert ne. Plan je, zapravo, bio malo drugačiji, ali planovi su tu da se mijenjaju. Ove godine, u okviru turneje, odradili smo koncerte u zagrebačko­j Areni i to dva dana zaredom, rasprodali smo splitsku Arenu, dvorane u Mariboru i Ljubljani. Čekaju nas veliki koncerti u Puli i Beogradu. I Sarajevo je bilo u planu krajem godine. Međutim, onda je stigao odličan prijedlog koji nisam mogao odbiti, a to je koncert u Starom Gradu, ispred Vijećnice. Rekao sam da moramo napraviti spektakl, glazbeni i produkcijs­ki ravnoprava­n i ostalim velikim pozornicam­a u regiji koji ni po broju ljudi na stageu neće zaostajati za koncertima koje smo ove godine već odradili”, poručio je tom prilikom Grašo, regionalna muzička zvijezda koja će uveličati proslavu.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina