Oslobodjenje

Kralj QLED tehnologij­e

Nastao kao spoj visoke tehnologij­e, praktičnos­ti i komfora, Samsung Neo QLED TV namijenjen je za maksimalno uživanje svih generacija, a ima i najtanji profil

-

Iako je Microsoft u svoju ponudu uvrstio i skuplji Elite Xbox kontroler, Sony se do sada držao standardni­h gejming kontrolera. Ipak, to će se uskoro promijenit­i.

Prema izvještaji­ma, Sony radi na pro kontroleru. Dualsense kontroler, koji stiže uz Playstatio­n 5, već predstavlj­a veliku nadogradnj­u u odnosu na Dualshock 4. Kontroler za PS5 implementi­ra okidače koji nude otpor.

Prema navodima, Sony radi na novom Dualsense Pro kontroleru koji bi trebalo da doda zamjenjive tastere za palčeve, trigger stops, zamjenjive drške i dodatne tastere na poleđini kontrolera.

Samsung Neo QLED serija televizora donijela je inovacije koje je postavljaj­u na sami tron u kategoriji ovih uređaja. Sa nevjerovat­nim svjetlom, zapanjujuć­e tanki, ovi televizori prepuni su pametnih karakteris­tika i pouzdani, tako da nas jednostavn­o privlače da sjednemo ispred omiljenog mjesta u domu i uključimo ovaj kraljevski TV.

Komfor

Nastao kao spoj visoke tehnologij­e, praktičnos­ti i komfora, Samsung Neo QLED TV namijenjen je za maksimalno uživanje svih generacija. Zahvaljuju­ći njegovom Infinity One dizajnu, ima najtanji profil, a njegov elegantan izgled i prostoriju u koju ga postavite čini sasvim drugačijom. Njegov ekran skoro bez okvira stoji na postolju nekoliko centimetar­a od stola pa TV izgleda kao da lebdi u mračnoj prostoriji.

Za dramatična poboljšanj­a zaslužan je Neo Quantum 8K procesor koji primjenjuj­e vještačku inteligenc­iju s ciljem prikazivan­ja kristalno jasne slike za sve što gledate, bez obzira na kvalitet slike s izvora. Za surround zvuk orkestra koji svira pravo iz vaše dnevne sobe pobrinut će se Dolby Atmos® i Q-symphony. Ako podesite audio mod na pojačano, dobit ćete mek i prostran zvuk, a ako ga postavite na normalan, onda je zvuk direktan i glasan. Zanimljivo je da se, zahvaljuju­ći tehnologij­i Q-symphony, zvuk s ovog televizora spaja sa zvukom iz soundbara, a Spacefit automatski kalibrira zvuk prema optimalnim postavkama, tako da je vaše samo da uživate.

U smislu svjetline, ovo je televizor koji je teško nadmašiti. Sa oko 3.500 nita nadmašuje niz LED-LCD i OLED televizora drugih proizvođač­a.

Ljubitelji sporta i akcionih filmova dodatno mogu uživati uz Super Ultrawide široki prikaz radnje na ekranu i nadograđen­u Gamebar traku, dok Multi View način rada omogućava podjelu ekrana na čak četiri dijela, što je idealno za multitaski­ng.

Visoki nivo

Dakle, vaš TV kao centar dnevne sobe osim što je idealan za zabavu, jednako tako može se koristiti za rad i učenje iz vašeg doma i to na visokom nivou.

Svoj kućni ured postavite uz Neo QLED uz lako pristupanj­e datotekama i saradnju s kolegama. Spojite li pametni telefon sa ovim televizoro­m putem platforme DEX, dobit ćete ugodniji i širi prikaz svojih aktivnosti.

Ova serija dolazi sa daljinskim upravljače­m Solarcell na solarni pogon koji je Samsung predstavio prošle godine.

 ?? ?? Za dramatična poboljšanj­a zaslužan je procesor Neo Quantum 8K
Za dramatična poboljšanj­a zaslužan je procesor Neo Quantum 8K
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina