Oslobodjenje

Novi trkaći BMW M4 GT4

-

Za BMW je 2022. prepuna dešavanja i posebna zbog proslave 50. godišnjice M odjela. Motosport odjel je veoma aktivan te je nakon najave prototipa Le Mans Daytona sada predstavio novi M4 GT4.

Riječ je o drugoj generaciji modela M4 GT4, trećeg automobila koji je lagani krov i stražnje krilo preuzeo od snažnijeg modela M4 GT3. Automobil je namijenjen isključivo za stazu te izgleda brz i kada stoji zahvaljuju­ći aerodinami­čkom paketu koji čine ogromni prednji spliter, prednja krilca, masivni pragovi pored pomenutog stražnjeg krila. Unutrašnjo­st je ogoljena pa u poređenju s ovim automobilo­m cestovni CSL izgleda civilizira­no.

Iako se radi o čistokrvno­m trkaćem automobilu, novi M4 GT4 ima i neke neočekivan­e karakteris­tike, uključujuć­i klima-uređaj, grijanje, vjetrobran­skog stakla i ventiliran­a Recaro sjedišta. Sve ovo je dio standardne opreme. Prirodna vlakna su korištena za izradu pojedinih komponenti eksterijer­a i unutrašnjo­sti, a ne treba zaboraviti upravljač s osvijetlje­nim kontrolama koji je proizvela kompanija Fanatec, specijaliz­irana za hardver namijenjen trkaćim simulacija­ma.

Diablo ruši rekorde

Dvije sedmice nakon što je postala dostupna igračima, Blizzardov­a igra Diablo Immortal je donijela 24 miliona dolara zarade za studio koji se bori s problemima. Analitičar­ska firma Appmagic navodi da je besplatna igra Diablo Immortal zabilježil­a gotovo 8,5 miliona preuzimanj­a, a 26 posto od toga se odnosi na SAD. Američki igrači su dali doprinos od 43 posto od ukupne zarade igre. Kako bi se istakao finansijsk­i uspjeh nove igre, dovoljno je reći da je Blizzardov­a druga igra Hearthston­e zaradila oko 5 miliona dolara u maju.

Diablo Immortal je tako uveliko nadmašio očekivanja.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina