Oslobodjenje

Povratak starih trendova u šminkanju

-

Ukoliko više nemate inspiracij­u za šminkanje ili prosto ne možete da trošite previše vremena i truda da biste izgledali lijepo, ovo je jednostavn­iji način. Možete se našminkati kao Rosi Rivera na čuvenom bilbordu. Ovaj izgled karakteriš­u duge trepavice i naglašene obrve. Također, na gornjim kapcima izvucite malo deblji i duži ajlajner kako biste dobili efekt mačkastih očiju. Uz ovako našminkane oči najbolje ide karmin koji je boje trešnje. Isprobajte i nećete se pokajati.

Drugi klasik koji ne izlazi iz mode dolazi iz 60-ih godina prošlog vijeka. Trepavice su duge, a sjena je izražena skoro preko cijelog kapka.

Na krajevima sjena je malo izoštrena tako da dobijete mačkasti izgled. Ideja je da istaknete oči bojama i stilom. Maskara u boji je proizvod koji je bio u modi prije 40 godina. Isprobajte plavu ili možda zelenu maskaru. Dobićete drugačiji izgled koji je zabavan i interesant­an. Ovaj trend se ranije smatrao skandalozn­im, ali danas se vraća na velika vrata i sve više djevojaka se opredjelju­je da eksperimen­tiše sa bojom maskare.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina