Oslobodjenje

Eto’o utajio porez

-

Bivši napadač Kameruna Samuel Eto’o izjasnio se krivim za utaju poreza od 3,2 miliona funti u vezi sa njegovim pravima na imidž dok je igrao za Barcelonu.

Četverostr­uki afrički fudbaler godine osuđen je na uslovnu kaznu od 22 mjeseca kada se pojavio na sudu u Španiji. Mora da vrati novac koji duguje, uz kaznu od 1,55 miliona funti, prenosi BBC.

Tužioci su optužili Eto’a da nije prijavio prihod od prenosa prava na sliku između 2006. i 2009. godine. Eto’o je posljednji na dugoj listi stranih igrača i menadžera koji su procesuira­ni za utaju poreza u Španiji posljednji­h godina, uključujuć­i Cristiana Ronalda, Lionela Messija, Josea Mourinha i Neymara.

Đoković prvi nosilac

Iako više nije prvi teniser svijeta, Novak Đoković je postavljen za prvog nositelja Wimbledona. Na Grand Slam turniru koji se igra u Londonu nisu željeli da naprave grešku kao Roland Garros, gdje su se dva najbolja igrača svih vremena Đoković i Rafael Nadal sastali već u četvrtfina­lu.

Nadal je drugi nosilac, a treći Casper Ruud. Kod teniserki očekivano je prva nositeljic­a Iga Swiatek, druga je Anett Kontaveit, a treća Ons Jabeur.

 ?? / EPA ?? Novak Đoković: Brani trofej na Wimbledonu
/ EPA Novak Đoković: Brani trofej na Wimbledonu
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina