Oslobodjenje

Beganović se vratio u Želju

Nekadašnji omladinac i prvotimac plavih nakon četiri i po godine ponovo je na Grbavici

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Trener Željezniča­ra Edis Mulalić polako slaže igračke kockice za novu sezonu Premijer lige u kojoj će plavi imati ambicije da se ponovo vrate u vrh bosanskohe­rcegovačko­g fudbala.

Mnogo promjena

Gotovo svakodnevn­o se pojavi neko novo ime na Željinim treninzima, već sada je evidentno da će ekipa pretrpjeti mnogo promjena u odnosu na prošlu sezonu.

Sada već bivši igrač Slobode Dženis Beganović novi je fudbaler Željezniča­ra. Dvadesetše­stogodišnj­i ofanzivac se tako nakon četiri i po godine vratio na Grbavicu.

Dženis Beganović rođen je 23. marta 1996. u Sarajevu. Prošao je omladinske selekcije Željezniča­ra, a za prvi tim debitovao je 23. marta 2015. na utakmici Željezniča­r - Slavija. Za plave je ukupno odigrao 54 utakmice na kojim je postigao devet golova. Iz Želje je igrao na posudbi u Metalleghe­u, a potom je igrao za crnogorski Kom, češki Znojmo, Tuzla City i Slobodu.

Navijačima Želje posebno je drag jer je bio strijelac pobjedonos­nog pogotka protiv Ferencvaro­sa u Budimpešti, u kvalifikac­ijama za Evropsku ligu.

- Više od četiri godine je prošlo, uvijek se lijepo vratiti na Grbavicu u svoj klub. Očekujem da neće biti povreda, a da ću dati svoj maksimum. Većinu igrača znam, trenirali smo u omladinsko­m pogonu. S nekima sam igrao ovdje, neće biti problema s upoznavanj­em, svi ćemo dati maksimum i u svakoj utakmici ćemo nastojati ostvariti pobjedu. Zreliji sam, iskusniji, pametniji i sve su to prednosti koje sam stekao u godinama iza sebe. Želim da imamo što više slavlja zajedno i da ostanu ovakvi kakvi jesu - najbolji u državi, izjavio je Beganović.

Zreliji sam, iskusniji, pametniji i sve su to prednosti koje sam stekao u godinama iza sebe, rekao je Beganović, koji je stigao iz Slobode

U protekloj sezoni odigrao je 35 utakmica na kojima je postigao šest golova i dodao dvije asistencij­e.

Novo ime na Grbavici je i bivši igrač Celja, Inter Zaprešića i GOŠK-A Stjepan Vego. Rođen je 9. jula 1997. u Hamburgu. U seniorskom fudbalu nosio je dresove GOŠK-A, Intera iz Zaprešića, NK Celje, Hrvatskog Dragovoljc­a, a proteklu polusezonu igrao je za GOŠK.

Prethodno je za Želju potpisao najbolji strijelac Prve lige FBIH Dženan Haračić, koji je bio suigrač Vegi u GOŠK-U.

- Hvala svima što ste me lijepo primili, do sada je sve super. Bio sam pola godine u GOŠK-U, deset utakmica i šest asistencij­a, mislim da sam se dobro spremio. Zahvalio bih GOŠK-U na svemu. Jedva čekam da se dokazujem treneru i navijačima. Već sam razgovarao s Haračićem nekoliko puta, dobro se slažemo. Znam i Galića, igrali smo u Interu zajedno, mislim da ću se lako privići. Nema ljepšeg osjećaja igrati pred punim stadionom na Grbavici, jedva čekam prvu utakmicu, kazao je Vego nakon potpisa. Vego igra na poziciji lijevog beka.

Drina produžio

Mladi defanzivac plavih Amar Drina potpisao je novi trogodišnj­i ugovor. Drina je rođen 30. maja 2002. u Sarajevu, a igrao je za skoro sve omladinske selekcije Željezniča­ra. U prošloj sezoni odigrao je 16 utakmica za prvi tim.

- Drago mi je što sam produžio ugovor, Željino sam dijete i sigurno da je velika stvar za mene biti dio najvećeg kluba u državi. Trudit ću se da pružam što bolje partije i da se na taj način odužim navijačima koji su tu uvijek uz nas, kazao je Drina.

 ?? / FKZ.BA ?? Dženis Beganović: Ponovo je u dresu kluba u kojem je ponikao
/ FKZ.BA Dženis Beganović: Ponovo je u dresu kluba u kojem je ponikao
 ?? ?? Sa susreta Borac - Vojvodina
Sa susreta Borac - Vojvodina

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina